Megvan a döntés

2023.03.11. 11:19

Letartóztatták a TEK-es akcióban elfogott ártándi határrendészeket – fotókkal

A vesztegetési ügynek tizennyolc gyanúsítottja van, kettő kivételével mindenkin kattant a bilincs.

A letartóztatásról szóló döntés előtt a Debreceni Törvényszéken

Forrás: Czinege Melinda

Letartóztatták a korrupcióval vádolt ártándi határrendészeket, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton.

Mint írták, a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa mindenben egyetértett a regionális nyomozó ügyészség kényszerintézkedések elrendelésre irányuló indítványával.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, korrupciós bűncselekmények miatt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő bűnügyben a bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően

16 határrendész letartóztatását, valamint egy határrendész és egy civil személy bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A bíróság a március 10-én megtartott ülésen, a 18 gyanúsított meghallgatását és védőik felszólalását követően, megalapozottnak látta a cselekményüket bűnszövetségben elkövető gyanúsítottak vonatkozásában a szökés elrejtőzés veszélyét, valamint, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megnehezítenék vagy meghiúsítanák a bizonyítást, továbbá azt, hogy a határrendész elkövetők fegyelmi okból sem hagyhatók szabadlábon.

Egy határrendész – akivel szemben alacsonyabb büntetési tételű korrupciós bűncselekmény gyanúját közölte az ügyészség - és egy civil személy bűnügyi felügyeletét azért rendelték el, mert jelenlétük az eljárás során így is biztosítható. 

Forrás: ügyészség

A kényszerintézkedések hatálya alatt álló határrendészekkel szemben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság fegyelmi eljárást indított, és valamennyiük szolgálati jogviszonyának felfüggesztéséről rendelkezett.

Mint ismert, a határrendészeket kedd este fogták el közel 300 rendőr és ügyész segítségével, de az akcióban a Terrorelhárítási Központ is részt vett Azzal vádolják őket, hogy rendszeresen követtek el korrupciós bűncselekményt, mivel vesztegetési pénzt fogadtak el szolgálat közben az ártándi határátkelőnél.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában