Tájékoztatás

2024.03.22. 12:24

A CATL debreceni építkezése mellett tartanak tűzvédelmi próbát

A tűzvédelmi próbán a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltó Szövetség munkatársai is részt vesznek

Haon.hu

Tűzvédelmi próbát tartanak, amelyek a tűzoltók is részt vesznek

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A mai nap folyamán a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft. („CATL”) előre tervezett tűzvédelmi próbát tart épülő debreceni üzeme mellett, külterületen a tűzgátló falak tesztelése céljából. A tűzvédelmi próbán a Hajdú-Bihar Megyei Tűzoltó Szövetség munkatársai is részt vesznek, a tűz elleni védelemhez szükséges felszereléseket és tűzoltóautókat is biztosítva a helyszínen.

Mint azt a gyár közleményében írták, felelős gyártóként a vállalat számára kiemelten fontos, hogy a vonatkozó jogszabályoknál és hatósági előírásoknál szigorúbb belső szabványainak megfelelő megoldásokat használjon, valamint az, hogy ne csak a gyárban készülő termékek, de a teljes gyártási folyamat és az üzem működése is megfeleljen a cég saját, a jogszabályoknál szigorúbb környezetvédelmi és iparbiztonsági elvárásainak. Ennek a részét képezi a március 22-i tűzvédelmi próba is.

A CATL 2022-ben jelentette be debreceni beruházását, amelyet a hatályos uniós és magyarországi jogszabályok széles körű betartása mellett, a hatósági engedélyekben rögzítetteknek megfelelően valósít meg. Az építkezés és az üzemeltetés során a város, a lakosság és a környezetvédelem szempontjai egyaránt kiemelt figyelmet kapnak és fognak kapni. A gyártás zárt technológiája biztosítani fogja, hogy a debreceni üzem minden környezetvédelmi előírásnak megfeleljen, amit folyamatos, szigorú monitoring rendszer fog nyomon követni, az illetékes állami szakhatóságokkal együttműködve - zárul a közleményük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában