Vádemelés

2024.05.21. 10:59

Több mint másfél évig dolgoztatott ingyen egy debreceni hajléktalant is egy nyírségi férfi

A vádlottnak több áldozata is volt az évek alatt, akiket magához költöztetett, majd kényszermunkára fogta őket.

Haon.hu

Így nézett ki a szoba, ahol a sértettek laktak

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint az állatokkal és favágással foglalkozó férfi 2019 szeptemberében Budapesten ismerte meg első áldozatát, akit magához költöztetett és a jószágok gondozásával, valamint favágással bízott meg, munkájáért azonban nem fizetett neki. A férfit a vádlott az egyik ingatlanán helyezte el, ahol rajta kívül még négyen laktak; a lakásba a víz nem volt bekötve, lavórból lehetett mosakodni, a WC pedig az udvaron volt – írja az MTI.

A sértett kétszer is megpróbált megszökni, azonban fogva tartója mindkét alkalommal visszavitte, szökése miatt bántalmazta, míg végül 2022 februárjában sikerül elszöknie.

A vádlott egy másik, Debrecenben élő hajléktalan férfit is magához költöztetett, ő a közeli baromfifeldolgozó üzemben dolgozott, fizetését azonban - az ellátásra és a lakhatásra való hivatkozással - teljes egészében elvette tőle. 

A férfi tizenkilenc hónapon át dolgozott a vádlottnak az üzemben, amikor egy barátja segítségével sikerült megszöknie.

A harmadik áldozat szintén egy hajléktalan férfi volt, ő is fizetség nélkül gondozta a vádlott állatait. Az emberkereskedelem és kényszermunka minősített esetével vádolt férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a főügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában