Megdöbbentő

2024.06.25. 11:37

Két rendőr kínzott egy kiskorút – fogvatartották, megverték, majd mezítláb a fagyban hagyták

Katonai tanács előtt kell felelniük tetteikért a kiskorú fiút sanyargató rendőröknek.

Haon.hu

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa annak a két vádlottnak az ügyében, akikkel szemben a sértett sanyargatásával elkövetett jogellenes fogvatartás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – közölte portálunkkal a Debreceni Törvényszék.

Felfoghatatlan, amit a rendőrök a kiskorú fiúval tettek
Felfoghatatlan, amit a rendőrök a kiskorú fiúval tettek
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Mint írják, 2021. február 15-én a vádlottak gépkocsizó járőrszolgálatot láttak el, amely során 15 óra 30 perc körül Ózd belvárosában, a Vasvár úton észrevettek egy kiskorú fiút, akiről tudták, hogy rendszeresen engedély nélkül távozik a számára tartózkodási helyül kijelölt gyermekvédelmi intézményből.

Megverték, majd mezítláb magára hagyták az erős fagyok idején a rendőrök

A két rendőr a kiskorút a rendőrségi gépjárműbe beültette és annak ellenére, hogy a cselekmény idején is körözés volt vele szemben kiadva gyermekvédelmi intézménybe történő visszajuttatása helyett őt Ózd külterületére vitték. A gépkocsit az elsőrendű vádlott vezette, míg a másodrendű vádlott a kiskorú fiú mellett ült. Az őrmester útközben a sértettet bordán ütötte. 

A lakott területen kívül a gépkocsival eközben megálltak, a járműből a kiskorút kiszállították, majd mindkét őrmester ököllel fején és felső testén megütötték, illetve a combján megrúgták a sértettet.

Az bántalmazás közben kiskorú a földre került, ekkor a vádlottak a cipőit a lábáról lehúzták és azokat az út menti havas-bozótos területre dobták, majd a szolgálati gépjárművel a helyszínről elhajtottak, a kiskorút így magára hagyták. A cselekmény idején a hőmérséklet 0 Celsius fok körüli volt és az éjszakai erős fagyok miatt 2021. február 12. napján 10 órától 2021. február 17. napja 12 óráig „vörös kód” figyelmeztetés volt érvényben. A két rendőr szolgálati jogviszonya azóta megszűnt – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában