Bűnügy

2024.06.27. 11:27

Pénzért zsarolta, késeléssel fenyegette a debreceni sértettet

A vád szerint gyermeket fenyegetett a kiskorú vádlott. Zsarolás vádjával áll bíróság elé.

Haon.hu

A vád szerint késeléssel fenyegette áldozatát a lány

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Az ügyészség szerint egy fiatalkorú lány pénz átadására kényszerítette a 11 éves sértettet. A letartóztatásban lévő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt nyújtott be vádiratot – közölte június 27-én a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádiratban az áll, hogy a fiatalkorú lány 2023. október 17-én délután Debrecen belvárosában az egyik villamosmegállóban tartózkodott, ahol látta, hogy egyedül érkezett oda a 11 éves sértett. A vádlott elhatározta, hogy pénzt szerez tőle akár élet elleni fenyegetéssel is. 

Odalépett a sértetthez és pénz átadására szólította fel. A gyermek nagyon megijedt, de közölte, hogy nincs nála pénz. Ezután a vádlott felszólította, hogy október 21-én 19 órára menjen az általa megjelölt debreceni helyszínre és vigyen neki 20 ezer forintot és ha ellenszegül, akkor késsel leszúrja.

A megfélemlített sértett nem mert felszállni az időközben a megállóba érkező villamosra, hanem elindult gyalogosan és telefonon hívta fel a szüleit, akiknek elmondta a történteket.

Fenyegetéssel elkövetett zsarolás a vád

A gyermek az édesanyjával október 21-én a megbeszélt időpontban elment a vádlott által megadott helyszínre, ahol már a sértettet várta a fiatalkorú vádlott. A lány odament a sértetthez és kérte tőle a 20 ezer forintot, ekkor a gyermekkorú közölte vele, hogy csak ezer forintot tudott hozni, azt elővette, majd a vádlott a bankjegyet kivette a kezéből és felszólította arra, hogy egy hét múlva 20 ezer forintot hozzon, majd elment a helyszínről.

A Debreceni Rendőrkapitányság rendőrei ezután röviddel a helyszín közelében a vádlottat elfogták.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlott javítóintézeti nevelését és ezer forint összegben vele szemben vagyonelkobzást rendeljen el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában