Ítélet

2024.06.26. 14:17

Elítélték az élettársát kegyetlenül bántalmazó hajdúszoboszlói férfit

Az áldozat még a házból is elmenekült, de ez nem oldott meg semmit. A férfi határokat nem ismerve bántalmazta tovább.

Haon.hu

Jogerős ítéletet hozott a Hajdúszoboszlói Járásbíróság június 25-én annak a férfinak az ügyében, aki súlyosan bántalmazta élettársát. Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az elkövető tavaly, egy július végi estén, a hajdúszoboszlói otthonukban összeveszett az élettársával. A féltékenység okozta vita tettlegességig fajult. A férfi dühében bántalmazta, ököllel többször megütötte párját.

bántalmazta-hajdúszoboszló-ítélet
A férfi annyira bántalmazta élettársát, hogy a házból is el kellett menekülnie
Forrás: Illusztráció/ MW-archív

Bántalmazta és súlyos sérüléseket okozott

A sértett elmenekült a házból, de másnap visszatért. Azt gondolhatta, addigra lenyugodtak a kedélyek, a vádlott azonban ismét bántalmazta, az arcán és a hátán ököllel többször megütötte, közben felvett egy szerszámnyelet, amivel a nő lábát kezdte ütni. Az áldozat sokkos állapotban sírt, de a férfi továbbra is kitartóan bántalmazta.

A nő nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A büntetőeljárás során bevont orvosszakértő megállapította, hogy a sértettet összesen 28 erőbehatás érte.

A Debreceni Törvényszék közleménye szerint június 25-én előkészítő ülést tartottak, ahol az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben mértékes indítványt tett a büntetés tartamára vonatkozóan. A vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádirattal egyezően elismerte, valamint a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a bíró elfogadott.

A járásbíróság a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért őt az ügyészi mértékes indítvány szerint 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette.

Dr. Tóth Katalin bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként értékelte a személy elleni erőszakos jellegű bűncselekmények elszaporodottságát, valamint azt, hogy a vádlott a sértettnek több súlyos sérülést okozott. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi teljeskörű, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomást tett és megbánó magatartást tanúsított. A sértett előzetesen levelet is írt a bíróságnak, hogy már kibékültek a párjával és ismét együtt élnek, valamint nagyon szereti a férfit. A levél alapján a bíróság úgy látta, hogy a sértett megbocsátott az élettársának. 

Az ítélet jogerős.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában