Vádemelés

2024.07.22. 10:43

Rátámadt egy emberre, majd egy benzinkutat is megpróbált kirabolni a polgári férfi

Egy buszmegállóban támadt rá ártatlan áldozatára, hogy pénzt szerezzen. De ez nem volt elég, követte a félelmében benzinkútra menekülő férfit, majd megpróbálta azt is kirabolni.

Haon.hu

A vádirat szerint az elkövető május 2-án, este, ittas állapotban Polgár külterületén tartózkodott, amikor meglátta a buszmegállóban várakozó sértettet. Odament a hozzá és megkérdezte, mennyi pénz van nála. A férfi közölte, hogy nem ad neki pénzt, mire a vádlott rátámadt, ököllel kétszer is megütötte a szeménél, hogy megszerezze a nála lévő ötezer forintot – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség július 22-én érkezett közleményében.

Rablási kísérlet miatt kell felelnie
Rablási kísérlet miatt kell felelnie
Forrás:  Illusztráció/MW-archív

Egy benzinkutat is megpróbált kirabolni

A sértett tartott a további bántalmazástól és értékei elvesztésétől félve sietve bement a közeli benzinkúthoz. A tettes nem adta fel és követte, majd a benzinkút üzletében a kasszapulthoz ment, ahol elvett egy üdítőt és bement a pult mögé. A két alkalmazott felszólította, hogy távozzon, de a férfi az egyik pénztárgéphez lépett, hogy kivegye a bevételt. Közben testével lökdöste a férfi eladót, és mindkét munkatársat meg akarta ütni, de még a női eladó mobilját is el akarta venni a pultról. 

A tettes elkezdte kihúzni a pénztárgép fiókját, az alkalmazottak próbálták őt megakadályozni, de a vádlott erőszakosan lépett fel velük szemben. Hangosan fenyegetőzött, hadonászott, közben egy bárasztalt is felborított és összetört. 

A vádlottat végül a vásárlók segítségével tudták kihúzni a pult mögül, majd a rendőrség megérkezéséig visszatartották. Közben vették észre, hogy a férfi kivett a pénztárgépből 40 ezer forintot, amit végül sikerült visszavenni tőle.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő, tettét beismerő férfit 2 rendbeli rablás bűntettének kísérletével vádolja. Vádiratában mértékes indítványként rögzítette, hogy a Hajdúböszörményi Járásbíróság beismerése esetén a vádlottat 5 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélje és 6 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában