Ügyeleti hírek

2024.08.16. 09:03

Tűz a Nagyállomáson, kerékszaggató karambol a Csigekertben, útlezárás a Hosszúpályi úton

Igen sűrű napot tudhatnak maguk mögött a vármegyei katasztrófavédelem munkatársai és a társszervek, egymást érték a balesetek és szerencsétlenségek csütörtökön Hajdú-Biharban. A legtöbb figyelem a debreceni balesetekre szegeződött, a katasztrófavédelem ezúttal is összeszedte a riasztások listáját.

Haon.hu

Kigyulladt egy diesel mozdony motortere a debreceni Nagyállomáson – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint írják, a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három gépjárműfecskendővel vonultak a helyszínre. A mozdony kapcsolószekrénye és biztosító táblája égett, valamint a mozdony tetejére is átterjedtek a lángok. A tűzoltók öt porral oltóval és két vízsugárral oltották a lángokat és hűtötték vissza a mozdonyt.

Tűz ütött ki a debreceni vasútállomáson csütörtök délben
Tűz ütött ki a debreceni vasútállomáson csütörtök délben
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csütörtök reggel fának ütközött egy autó Hosszúpályi közelében. A debreceni hivatásos tűzoltók vonultak, akik átvizsgálták és áramtalanították a járművet. Az autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Baleset volt a debreceni Csigekert utcában, kora délután. Egy személyautó és egy kisteherautó ütközött össze. A tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. A mentőszolgálat két embert szállított kórházba a helyszínről.

Egy nagy fa egyik ága lehasadt tegnap Debrecenben, az Ibolya utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Tűzesetnél és leszakadt faágaknál is beavatkoztak még tűzoltóink

Hosszúpályi közelében száz négyzetméteren égett az avar és a gaz. A létavértesi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Hencidán, az Arany János utcában egy hektáron lángolt a gaz. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy nagy fa egyik ága lehasadt Hajdúszoboszlón, a Szent István parkban. A város hivatásos tűzoltói gépezetes tolólétrán át, motoros láncfűrésszel vágták le az ágat.

Ajánljuk még:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában