Vége a biznisznek

5 órája

A füstifecske kifogyott, barna cica nem is volt: drogbandára csaptak le a debreceni zsaruk – fotókkal, videóval

Hatalmas összehangolt akcióban ütöttek rajta a kereskedőkön nemrég a rendőrök. A kábítószernek többféle fantázianevet adtak, a buliban egy szerető és egy lovász is benne volt. A drogbanda 7 tagján kattant a bilincs.

Haon.hu

Barber shop után most egy depóautóban talált kábítószert a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) debreceni egysége, az ügyhöz kapcsolódóan egy drogbanda több tagját is lekapcsolták a police.hu-n szerdán megjelent közlemény szerint. Az elfogásokra szervezett nagyszabású akciót szeptember 17-én közel 150 rendőr hajtotta végre egyszerre nyolc, szolnoki és tiszaföldvári címen. A KR NNI nyomozói mellett a KR Regionális Bevetési Igazgatóság debreceni osztálya, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok, a Hajdú-Bihar és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság MEKTA egységei és bűnügyi munkatársai vettek részt a rajtaütésben. Négy férfit és három nőt fogtak el. Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem, bűnszövetségben, jelentős mennyiségre elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint pénzmosás miatt kell felelniük.

Drogbanda tagjaira csaptak le a debreceni rendőrök
Drogbanda tagjaira csaptak le a debreceni rendőrök
Forrás: police.hu

Még a szeretőt is beszervezték

Mint az a nyomozás adataiból kiderül, a bűnhálózat felső szintjén egy 33 éves tiszaföldvári férfi állt. Az általa irányított csapat tagjai a tőle kapott drogot – egymás tevékenységéről tudva, rendszeresen és konspirálva – értékesítették tovább hol fogyasztóknak, hol dílereknek. A drogbizniszben részt vett a vezető élettársa is. A gyanú szerint a több kilogramm kábítószert tartalmazó táskáikat számos alkalommal egy lovásznál rejtették el.

A 33 éves tiszaföldvári férfi vásárlója volt egy 27 éves szolnoki férfi, aki a drogot élettársa, szeretője, autószerelője, valamint gyermekkori barátja segítségével értékesítette tovább. Ő állt kapcsolatban azzal a 24 éves kisújszállási férfival is, aki barber shopjában tárolta a drogot, és tavaly szeptemberben fogta el az NNI.

A kavics, füstifecske, keksz, sütemény, szilánkos, tejföl, csemperagasztó, fehér cica, barna cica neveken futó kábítószert a szolnoki férfi általában a szeretője lakásán deponálta, illetve a drogüzletre fenntartott gépkocsikban tárolta.

A nyomozók az akció során, a kutatáskor a vezetőülés alatt meg is találták az elrejtett drogot. Az elsődleges szakértői vélemények alapján ez 3-CMC, vagyis kristálymet, míg a szerető lakásán talált anyag marihuána. Az ingatlanokban a nyomozók lefoglaltak még mérlegeket, csomagolóanyagokat, porciózáshoz használt eszközöket, telefonokat és SIM-kártyákat is. Ezenkívül az elkövetők tiszaföldvári és szolnoki házára felszerelt térfigyelő kamerák felvételeit is vizsgálták és kimentették az NNI forenzikusai.

Kocsiknak és ingatlanoknak is búcsút mondhat a drogbanda

A gyanú szerint a banda tagjai hamar túladtak a drogon, azt csak rövid ideig tárolták. A több tíz kilogramm kábítószer szervezett értékesítéséből a bizonyítékok alapján jelentős vagyongyarapodásra tettek szert. Így a KR NNI Vagyon-visszaszerzési Hivatal munkatársai vagyonvisszaszerzés keretében közel 100 millió forint értékben foglaltak le tőlük pénzt, személygépkocsikat, valamint arany ékszereket, illetve zár alá vettek két tiszaföldvári és egy szolnoki ingatlant is.  

A bíróság elrendelte a négy férfi letartóztatását, míg a három nőt bűnügyi felügyelet alá helyezte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában