Ítélet

3 órája

Megfenyegette, majd megpróbálta megölni gyermekei anyját, most Debrecenben vár rá az ítélet

A tárgyalást október elsején tartják. A férfit emberölési kísérlet, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélték el elsőfokon.

Haon.hu

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2024 áprilisában a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, testi sértés bűntettének kísérlete, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát öt kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett – tudatta portálunkkal a Debreceni Ítélőtábla.

Nem csak emberölés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie
Nem csak emberölés bűntettének kísérlete miatt kell felelnie
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott korábban élettársi kapcsolatban élt a sértettel, aki 6 gyermeket szült neki. Szűkös anyagi körülményeik miatt, többször veszekedtek, mely gyakran tettlegességig fajult

Ennek során a vádlott megpróbálta rávenni a sértettet, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson, melyből kiegészítheti a család jövedelmét.

A vádlott agresszivitása miatt a sértett ebbe beleegyezett, azonban egy idő után már nem volt hajlandó tovább folytatni ezt a tevékenységet. A vádlott továbbra is gyakran megütötte, bántalmazta az asszonyt. Közben a vádlott munkahelye megszűnt, többször költöztek egyik településről a másikba. A vádlott italozó életmódjával nem hagyott fel, a féltékenységi viták és a nehéz megélhetés miatt tovább bántalmazta a sértettet, aki az ötödik közös gyermek születése után 2020-ban visszaköltözött Debrecenbe egy anyaotthonba.

Nem sokon múlott az emberölés

Gyermekelhelyezési pert indított, mert a vádlott semmilyen módon nem támogatta a gyermekeit. 2022 januárjában a sértett megtudta, hogy a vádlottnak egy másik nővel van szerelmi kapcsolata és számonkérte a férfit, aki viszont az akkor is várandós sértettre volt féltékeny. Újra veszekedni kezdtek, aminek szem-és fültanúja volt két kiskorú gyermekük.

A férfi az utcán megütötte, majd rugdosta a sértettet, miközben megöléssel fenyegette. De nem ez volt az utolsó alkalom, ugyanis ezt követően a vádlott számos alkalommal üzeneteiben azzal fenyegette a nőt, hogy miután megszüli a hatodik gyermeket, megöli.

2022 áprilisában - a gyermek születése után -, megjelent az anyaotthon közelében. A sértett 3 kicsi gyerekével, köztük a kéthetes csecsemővel volt az utcán. A vádlott újra féltékenységi vitát kezdett, majd rátámadt az asszonyra, a falnak nyomta és egy rugós késsel többször megszúrta. A sértett próbált védekezni, dulakodás közben a földre került. Végül a vádlott sietve távozott a helyszínről, a sértett pedig a közelben lévő Családok Átmeneti Otthonában kért segítséget gyermekeivel együtt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában