Színház

2024.09.11. 10:03

Több, mint 6000 kadét látogatott el a Nemzeti Színház monumentális előadására

A fiatal kadétokra nagy hatással volt a darab.

Dandé Melinda

A Nemzeti Színház több táncegyüttes részvételével a Gárdonyi Géza Egri Csillagok című művéből készített zenés darabot, amit a budapesti MVM DOME-ban mutattak be az elmúlt napokban. Mintegy kétszáz táncos és közel száz művész lépett fel a monumentális előadás keretében.

Honvéd Kadét Programba csatlakozott kadétok az őket kísérő pedagógusok, a honvédség részéről Goron Gyula őrnagy és Perge János százados látható
A Honvéd Kadét Programba csatlakozott kadétok az őket kísérő pedagógusok, a honvédség részéről Goron Gyula őrnagy és Perge János százados látható
Forrás: Honvédség archív

A Honvédelmi Minisztérium és a Nemzeti Színház együttműködésének köszönhetően a nézőtéren több ezer, a Honvéd Kadét Programban részt vevő középiskolás diák jelent meg, akik közösen szavalták a várvédők esküjét Dobó István várkapitányt alakító Trill Zsolt Kossuth-díjas színművésszel.

A rendezvényen a vendégeket Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója köszöntötte, ünnepi beszédet Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke mondott .

Az előadáson részt vettek többek között a püspökladányi BSZC Karacs Ferenc Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskola és a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium kadétjai, akiket a MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred vitéz Oláh Sándor 3. Területvédelmi Zászlóalj állománya kísérte el.

Az MVM Dome előtti téren a produkciót követően a kadétokat az alábbi programok várták: haditechnikai eszközök megtekintése (Polaris, Gidrán), high-tech haditechnika, szimulátorok, robotkutya, fegyverbemutatók, lézeres lövészet.

A fiatal kadétokra nagy hatással volt a darab, miközben a nemzeti örökséget is megismerhették és ápolták.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában