Helyi kék hírek

2024.09.07. 14:50

Házakat is veszélyeztetett a 3 hektáron tomboló bodaszőlői tűz – fotókkal

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, akik végül nyolc vízsugárral fékezték meg a lángokat pénteken. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Egy tizenöt méteres fa egyik ága lehasadt és fennakadt a magasban a debreceni Károli Gáspár utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók létrán át, motoros láncfűrésszel vágták le az ágat – olvasható a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában.

Három hektáron volt tűz Bodaszőlőn, összesen nyolc vízsugárral oltott a katasztrófavédelem
Három hektáron volt tűz Bodaszőlőn, összesen nyolc vízsugárral oltott a katasztrófavédelem
Forrás: katasztrófavédelem

Egy megdőlt nyolcméteres fa veszélyeztette a gyalogosforgalmat a debreceni Csap utcában. A város hivatásos tűzoltóira volt szükség, akik motoros láncfűrésszel vágták ki a fát.

Ház- és tarlótüzet is oltott a katasztrrófavédelem

Kigyulladt egy lakóépület egyik szobája és tetőszerkezete péntek délután Létavértesen, a Víztorony utcában. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A lakók ideiglenesen rokonokhoz költöztek.

Hajdúszoboszlón, a Pityeri dűlőben ezer négyzetméteren égett a tarló, emiatt riasztották a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet.

Kertek végében található száraz növény és hulladék, valamint az erdő aljnövényzete égett Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn, péntek délután. A tűz lakóházakat veszélyeztetett, ezért a debreceni, a hajdúböszörményi, a hajdúnánási hivatásos és a debreceni önkéntes tűzoltók összesen nyolc vízsugárral fékezték meg a tüzet. Három hektáron égett le a terület. 

 

 

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában