Mik vannak!

2024.09.12. 08:25

Hangoskodott a szomszédja, ütött két lyukat az ajtajába, de nem a szomszéd jött ki...

Jó szomszédi iszony: az egyik hangoskodott, a másik rátörte az ajtót. Rongálás miatt kell felelnie Debrecenben az ingerült férfinek.

Haon.hu

Zavarta a hangoskodás, ezért beszakította a szomszéd lakás bejárati ajtaját egy férfi, rongálás miatt kell felelnie hamarosan Debrecenben – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. Mint írják, a vádirat szerint 2023. október 4-én 20 óra körüli időben a vádlott társasházi lakása mellett a szomszédban lakó albérlő playstation-nel játszott, közben hangosan kiabált, ez egy idő után nagyon zavarta a vádlottat.

Zavarta a hangoskodás, ezért a férfi beszakította a szomszéd lakás bejárati ajtaját
Zavarta a hangoskodás, ezért a férfi beszakította a szomszéd lakás bejárati ajtaját
Forrás:  Illusztráció: MW-archív 

Kis idő elteltével a férfi kiment a lápcsőházba és kopogtatni kezdett a szomszéd lakás ajtaján, azonban az albérlő erre nem reagált, nem nyitotta ki az ajtót.

A vádlott ezt követően egyre ingerültebbé vált, majd kézzel többször erőtejesen ráütött a hőszigetelt, duplafalú bejárati ajtóra, amely ennek következtében két helyen beszakadt, ezáltal a lakás tulajdonosának 70. 000 forint kára keletkezett.

A vádlott a rongálást követően visszament a saját lakásába. A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a vádlott a kárt teljes egészében megfizette a sértettnek. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. 

A büntetővégzés meghozatalát célzó vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában