Ez durva!

2024.09.05. 11:04

Csengetett a NAV: Annyi cigit találtak Berettyóújfaluban, hogy egy fesztiválnak is elég lenne

Nagy mennyiségű bontatlan, többféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le.

Haon.hu

Nagy mennyiségű dohánytermékre bukkantak a pénzügyőrök Berettyóújfaluban – tudatta portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. Mint írják, a vádirat szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes hatósága tavaly, április 17-én jövedéki ellenőrzést tartott a vádlott berettyóújfalui ingatlanában. 

Csengetett a NAV: nagy mennyiségű, adózatlan, magyar zárjegy nélküli cigarettát tárolt otthonában egy férfi Berettyóújfaluban
Csengetett a NAV: nagy mennyiségű, adózatlan, magyar zárjegy nélküli cigarettát tárolt otthonában egy férfi Berettyóújfaluban
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

A ház udvarán és a melléképületekben, garázsban különböző mennyiségben elhelyezett, összesen 1194 doboz bontatlan, többféle márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le. A vádlott a nagy mennyiségű dohányterméket a jövedéki ellenőrzést megelőző időszakban ismeretlen kilétű személytől vásárolta meg Magyarországon, melynek belföldi forgalmi értéke közel 2.600.000 forint. 

A berettyóújfalui férfi a lakóhelyén megtalált magyar zárjegy nélküli cigaretta származását, adózott voltát, illetve jogszerű birtokban tartását az eljárás során nem tudta igazolni. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes hatósága a cselekmény kapcsán a vádlottat közel 3.800.000 forint jövedéki bírság megfizetésére kötelezte, míg az eljárás során lefoglalt nagy mennyiségű cigaretta elkobzásáról rendelkezett. 

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen jelentős értéket meg nem haladó értékre elkövetett pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a járásbíróság 2 év börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre függessze fel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában