Vérre van szükség!

2024.09.04. 11:30

Eddig 7 műtéten esett át a téglási melléképülettűzben megsérült férfi

Továbbra is szüksége van vérre Kapusi Krisztiánnak. A téglási melléképülettűzben megsérült férfi már tudott kommunikálni az édesanyjával.

Nagy Emese

A téglási melléképülettűzben megsérült Kapusi Krisztiánnak a továbbiakban is vérre van szüksége

Forrás: Kapusi Róbert-archív

Július végén kigyulladt egy tizenhat négyzetméteres melléképület Tégláson, a József Attila utcában, az épületben tartózkodott egy 37 éves férfi, Kapusi Krisztián, akinek az állapotáról elsők között értesült a Haon a balesetet követően: a férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy mentőhelikopterrel szállították kórházba, a testének 70 százaléka megégett a téglási melléképülettűzben. A balesetet követően a Debrecenben Hallottam Facebook-csoportban lehetett arról olvasni, Kapusi Krisztiánnak vérre van szüksége. „Hatalmas a baj! Vért kérünk! Mindegy milyen vércsoportod van, mert a TAJ számra leadva becserélik az övére! A vérre a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Égési osztályának van szüksége. Ott fogják műteni!” – írták a bejegyzésben. A tragédiát követően a baleset körülményeiről nem kívánt nyilatkozni a család, de azt megtudtuk, Krisztiánnak rengeteg vérre van szüksége, ugyanis hosszas műtétsorozat vár rá.

A téglási melléképülettűzben megsérült férfi, Kapusi Krisztián jelenleg is kórházban van
Haon teglas
A téglási melléképülettűzben megsérült Kapusi Krisztián jelenleg is kórházban van
Forrás: Kapusi Róbert-archív

Hogy van a téglási melléképülettűzben megsérült férfi?

A napokban megkerestük Krisztián testvérét, Kapusi Róbertet, aki a tragédia óta azon munkálkodik, minél többen adjanak vért Krisztiánnak, ugyanis folyamatosan szüksége van arra, a súlyos sérülései, valamint a folyamatos műtétek miatt. 

Igazából annyit lehet tudni Krisztián állapotára, hogy eddig 7 műtéten esett át, ami nagyon sok. Az elmúlt héten picit jobban volt, hiszen tudott enni és inni, valamelyest a tudata is tisztult. Elég nehezen kommunikál még, de édesanyámmal néhány napja tudott kommunikálni is viszonylag normálisan. A balesetről nem beszél, az nem hozódott fel, amiről nyilvánvalóan mi sem kérdezzük. Magától egyébként nem tud enni, csak segítséggel, ugyanis be van kötve a keze is

 – fogalmazott Róbert, aki arra kérte a Haont, segítsünk nekik abban, hogy minél több emberhez eljusson a kérésük, és kapjon elegendő vért Krisztián. Nagyon várják haza férfit, hiányzik az egész családnak, akik mindent megtesznek annak érdekében, a tűzben megsérült férfi semmiben ne szenvedjen hiányt és felépüljön. 


A véradáshoz szükséges adatok:

Név: Kapusi Krisztián

Szül: 1987.02.15.

Társadalombiztosítási azonosító (TAJ): 041 392 065

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában