Ügyeleti hírek

2024.09.04. 09:42

Forgószél, égő kombájn, felrobbant gázpalack – sűrű napot tudhatnak maguk mögött a vármegyei tűzoltók

Balesetekhez és tűzesetekhez is siettek a tűzoltók kedden.

Haon.hu

Hajdúszovát határában ezer négyzetméteren égett a száraz gaz, a hajdúszoboszlói tűzoltók vonultak a helyszínre – közölte portálunkkal a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Mint írják, ezzel a tűzesettel egy időben egy kombájnnál is tűz keletkezett, nyolcezer négyzetméteren égett peremégéssel a tarló, szintén Hajdúszovát közelében. A debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották az esethez. 

Lesodródott az útról egy kisbusz kedd hajnalban Berettyóújfalu külterületén. Az eset után a busz az árokban állt meg. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járművet. A mentőszolgálat a kisbusz vezetőjét kórházba szállította.

Szabadtéri tüzek is pusztítottak vármegyénkben

A gaz és avar égett háromszáz négyzetméteren Hajdúböszörmény-Bodaszőlőn. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. Szabadtéri tűz volt Berettyóújfaluban is, a Csalogány utcában, ezer négyzetméteren égett a száraz gaz és avar. Nyírmihálydiban, az Ifjúság utcában pedig az erdő aljnövényzetében keletkezett tűz, melyet a nyíradonyi hivatásos tűzoltók oltottak el.

Egy melléképület égett teljes terjedelmében Tiszalök közelében, a tűz miatt egy gázpalack is felrobbant. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik vízsugárral oltották el a lángokat.

Egy gázpalack is felrobbant a Tiszalök közelében keletkezett tűzben
Egy gázpalack is felrobbant a Tiszalök közelében keletkezett tűzben
Forrás:  Illusztráció / Napló-archív

Debrecenen, a Borbíró téren egy huszonöt méteres fa egyik nagy ága lehasadt, ezért riasztották a város hivatásos tűzoltóit. Az egység motoros láncfűrésszel vágta le az ágat. 

Késő délután egy macska került bajba. Bele esett egy vízóra aknába Hajdúszoboszlón, a Pávai Vajna utcában. A város hivatásos tűzoltói kimentették az állatot. A macska nem sérült meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában