Ügyeleti hírek

2024.09.05. 12:46

Teljes terjedelmében lángolt a négyszáz négyzetméteres szárító Hajdúnánáson

Debrecenben, Hajdúnánáson és Balmazújvárosban is felcsaptak a lángok szerdán.

Haon.hu

Tűz keletkezett egy négyszáz négyzetméteres szárítóban, Hajdúnánás-Tedejen – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegye Katasztrófavédelmi Igazgatóságának közleményében. Mint írják, a szárítóban negyven tonna napraforgót szárítottak, az épület teljes terjedelmében lángolt. A hajdúnánási, a hajdúböszörményi és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat. 

A tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat
A tűzoltók öt vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a lángokat
Forrás: katasztrófavédelem

Magasból mentőre is szükség volt, akik Debrecenből és Nyíregyházáról érkeztek a helyszínre. A tűzoltók motoros gyors darabolóval és feszítővágóval a mag szállítórendszer elemeit is feldarabolták. A tűzoltás és a műszaki feladatokat a Hajdú-Bihar vármegyeiek katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Egymás után kapták a riasztásokat

Egy leszakadt vezeték gyújtott meg egy erdős bozótos területet Debrecenben, a Hosszúpályi úton. Mint írják, a négyszáz méteres területen égett az aljnövényzet. Az áramszolgáltató kiszakaszolta a vezetéket, majd a lángokat a debreceni hivatásos tűzoltók oltották el kéziszerszámokkal és vízsugárral.

Pocsajban, a Széchenyi utcában ezer négyzetméteren égett a száraz avar és a gaz. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Egy hektáron égett az avar Hosszúpályiban, a Zöldmező utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották a lángokat.

Egy tizenhat méteres fa törzse megrepedt és a közúti forgalmat veszélyeztette Debrecenben, a Kút utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétrán át motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Harminc körbála égett Kabán, a Hajnal és a Csarkó utcában. A kabai önkéntes, a püspökladányi és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Egy ecetfa füstölt Balmazújvároson, a Kastélykert utcában. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel avatkoztak be.

Kigyulladt egy kombájn betakarítás közben Bihartordán, a Jókai utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók porral oltóval és két vízsugárral oltották a lángokat. A kombájn vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Két ember beszorult a liftbe tegnap kora este Debrecenben, a Dózsa György utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók liftkulcs segítségével szabadították ki őket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában