Vágóhíd utcai baleset

2024.09.07. 10:51

„Mosolygott, aki a fiam halálát okozta” – szánalmat és megvetést érez a Vágóhíd utcán meghalt férfi édesanyja

A nő napokig gondolkodott, hogy egyáltalán elmenjen-e pénteken a bíróságra. A Vágóhíd utcai baleset áldozatának édesanyja biztos volt benne, hogy „mérhetetlen gyűlöletet” fog érezni a vádlott iránt, de nem így lett.

Haon.hu

Bírósági szakaszához ért a tragikus, 2023 januárjában történt Vágóhíd utcai baleset ügye, amelyben, mint ismert, két autó ütközött össze. Az egyik sofőr a megengedett sebességet jócskán túllépve áttért a szemközti sávba, így elkerülhetetlenné vált az ütközés. A vétlen sofőr, egy 21 éves létavértesi férfi nem élte túl a balesetet.

Mécsesekkel emlékeztek a Vágóhíd utcai baleset áldozatára a tragédia első évfordulóján
Mécsesekkel emlékeztek a Vágóhíd utcai baleset áldozatára a tragédia első évfordulóján
Forrás: Napló-archív

A pénteki debreceni előkészítő ülésen a halálos közúti baleset okozásával vádolt, szintén 21 éves fiatalember nem nyilatkozott a bűnösségről, azt, hogy mit mondott, az áldozat szülei is végighallgatták. A Ripost az ülés után elérte az édesanyát, aki a következőket mondta: 

mosolygott, aki a fiam halálát okozta.

Kiöntötte a lelkét a Vágóhíd utcai baleset áldozatának édesanyja

– Napokig gondolkodtam, hogy egyáltalán elmenjek-e a tárgyalásra. Rettegtem ugyanis attól, hogyan fogom bírni. Végül úgy döntöttem, hogy erőt veszek magamon, hiszen ennyivel tartozom a gyermekemnek. Végig éreztem, hogy Attila, illetve az iránta érzett szeretetem ad erőt, hogy belépjek a bíróság épületébe, és ránézzek a vádlottra – osztotta meg a nő a lappal, de hozzátette azt is, hogy több mint másfél éve készült erre a napra. Azt mondta, biztos volt benne, hogy „mérhetetlen gyűlöletet” fog érezni a vádlott iránt, azonban nem így lett.

Hogy mi van a lelkemben? Egy szánalommal keveredett megvetés. Ez az ember éli a nagyon gazdag ficsúrok életét, akin az látszik, hogy az én tragédiám nem érinti meg

 – nyilatkozta az édesanya. Az ügy novemberben folytatódik a tárgyalási szakasszal.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában