Együtt az állatokért

14 órája

Több tucat nehéz sorsú állaton segítettek a debreceni börtönőrök

A Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet személyi állománya kutya- és macskaeledelt, takarókat és játékokat is ajándékozott.

Haon.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet az állatok világnapja alkalmából kutyaeledelt ajándékozott az „Együtt az Állatokért” Állatvédő Közhasznú Egyesület részére a napokban – tájékoztatta portálunkat Fazekas László alezredes, a Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. Az Intézet személyi állománya állateledelt (kutya, macska), pokrócot, almot és játékokat ajándékozott az Egyesület részére.

A Büntetés-végrehajtási Intézet emberei lelkesen gyűjtöttek az állatoknak
A Büntetés-végrehajtási Intézet emberei lelkesen gyűjtöttek az állatoknak
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet 

Az Egyesülettel évekkel ezelőtt is jó kapcsolata volt az Intézetnek, kutyaterápiás szakkör keretében a menhelyen lévő kutyákat tanítottak a fogvatartottak engedelmességi gyakorlatokra, illetve resztoratív munka keretében több fogvatartott felújítási munkálatokat végzett a menhely területén.

A Büntetés-végrehajtási Intézet emberei rengeteget gyűjtöttek

Az Intézet személyi állománya lelkesen gyűjtötte a kutya, macska állateledeleket, vitaminokat, pórázt, fekhelynek valókat, almot, játékokat. Fél mázsa különböző féle állateledel, 10 kg alom, és több tucat fekhelynek való takaró gyűlt össze.

Örömmel töltötte el a személyi állományt, hogy ők is hozzájárultak a nehéz sorsú állatok életkörülményeinek és élelmezésének javításához. A menhelyen 86 cica és 180 kutya van jelenleg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában