Ítélet

2 órája

Súlyosabb ítélet vár a férfira, aki prostitúcióra kényszerítette, többször megverte és megszúrta gyermekei anyját

Többször megverte, bántalmazta, majd fenyegette gyermekei anyját, de ez nem volt elég, a hatodik gyermekük születése után többször is megszúrta az anyát. Debrecenben kapott súlyosabb az emberölési kísérlettel is gyanúsított férfi.

Haon.hu

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2024 áprilisában a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, testi sértés bűntettének kísérlete, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt 9 év börtönbüntetésre és 9 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát öt kiskorú gyermeke vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A vádlott ítéletéről a Debreceni Ítélőtábla döntött és súlyosabb büntetést szabott ki – tudatta portálunkkal a Debreceni Ítélőtábla.

Súlyosabb ítéletet kapott az emberölési kísérlettel is gyanúsított férfi, aki megpróbálta megölni gyermekei anyját
Súlyosabb ítéletet kapott az emberölési kísérlettel is gyanúsított férfi, aki megpróbálta megölni gyermekei anyját
Forrás:  Illusztráció / MW-archív

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott korábban élettársi kapcsolatban élt a sértettel, aki 6 gyermeket szült neki. Szűkös anyagi körülményeik miatt, többször veszekedtek, mely gyakran tettlegességig fajult

Ahogy arról korábban is beszámoltunk a vádlott megpróbálta rávenni a sértettet, hogy prostitúciós tevékenységet folytasson. 

A vádlott agresszivitása miatt a sértett ebbe beleegyezett, azonban egy idő után már nem volt hajlandó tovább folytatni. A vádlott továbbra is gyakran megütötte, bántalmazta az gyermekei édesanyját. Eközben a vádlott munkahelye megszűnt, többször költöztek egyik településről a másikba. A vádlott italozó életmódjával nem hagyott fel, a féltékenységi viták és a nehéz megélhetés miatt tovább bántalmazta a sértettet, aki az ötödik közös gyermek születése után 2020-ban visszaköltözött Debrecenbe, egy anyaotthonba. A vádlott nem támogatta gyermekeit, más nővel volt szerelmi kapcsolata, de továbbra is a várandós sértettre volt féltékeny. A vita odáig fajult, hogy a férfi többször megütötte, rugdosta majd megöléssel fenyegette a nőt. Ezt követően üzeneteiben még számos alkalommal megfenyegette, hogy hatodik gyerekük születése után megöli.

A gyermek születése után a férfi megjelent az anyaotthon közelében, ahol a sértett 3 kicsi gyerekével, köztük a kéthetes csecsemővel volt az utcán, majd a férfi vitázni kezdett, végül pedig rátámadt az a nőre, falnak nyomta és egy rugós késsel többször is megszúrta. 

A sértett próbált védekezni, dulakodás közben a földre került. Végül a vádlott sietve távozott a helyszínről, a sértett pedig a közelben lévő Családok Átmeneti Otthonában kért segítséget gyermekeivel együtt.

Súlyosabb ítéletet kapott 

A Debreceni Ítélőtábla dr. Háger Tamás vezette tanácsa a vádlott börtönbüntetését 11 évre súlyosította és a vádlottat 10 évre eltiltotta minden olyan foglalkozástól, amely 18. életévét be nem töltött személy nevelésével, felügyeletével, gondozásával, gyógykezelésével kapcsolatos, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. Az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg és törvényesen következtetett a vádlott bűnösségére. Az ítélőtábla azonban a testi sértés kísérleteként értékelt bűncselekményt is a kapcsolati erőszak bűntette részcselekményének minősítette. Az ítélőtábla szerint a jelenlegi társadalmi viszonyok mellett, a hasonló súlyú bűncselekmények elszaporodásának megállítása és a megelőzése érdekében szükséges a büntetés súlyosítása.  

Az ítélet jogerős.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában