Sziréna

4 órája

Anya-lánya balhé Hajdúhadházon, de nem úgy, ahogy elsőre gondolnád

Kiskorúba kötöttek bele az egyik parkban még tavaly októberben. Az ügyészség most két dolog miatt is vádat emelt a Hajdúhadházon verekedő anya és lánya ellen.

Haon.hu

Egy hajdúhadházi parkban dulakodó anya és lánya ellen emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség. A vádirat szerint a fiatalkorú lány az édesanyjával együtt gyalogolt a parkban még 2023. október 13-án kora délután, amikor észrevették a fiatalkorú vádlott iskolatársát, aki az unokatestvérével beszélgetett a parkban.

Anya és lánya balhézott Hajdúhadházon, vádat emeltek ellenük
Anya és lánya balhézott Hajdúhadházon, vádat emeltek ellenük
Forrás: illusztráció / MW-archív

A két vádlott odament hozzájuk, és egy korábbi nézeteltérés miatt kérdőre vonták a kiskorú sértettet. A sértett megpróbálta nyugtatni a vádlottakat,

azonban az anya rátámadt, két kézzel meglökte a mellkasánál, majd a dulakodásba bekapcsolódott a lánya is. Mindketten lökdösték, rángatták és megcibálták a haját, majd az idősebb vádlott tenyérrel megütötte a fejét.

Az eseményeket látva a másik kiskorú a sértett védelmére kelt, és igyekezett szétválasztani a vádlottakat és a sértettet. Ekkor a vádlottak abbahagyták a sértett bántalmazását, majd a fiatalkorú vádlott a közeli padhoz ment, ahová le volt téve a sértett mobiltelefonja. Felvette a telefont, és dühében földhöz vágta, a készülékben így 40 ezer forint rongálási kár keletkezett, amely nem térült meg – részletezi az ügyészség csütörtöki közleménye.

A bűncselekmény során a kiskorú sértettnek 8 napon belül gyógyuló könnyű sérülései keletkeztek.

A vádlottak olyan kirívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak, amely alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben, a parkban tartózkodókban megbotránkozást és riadalmat keltsen – írta az ügyészség.

Próbára bocsáthatják a Hajdúhadházon balhézókat

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottak mint társtettesek ellen garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság mindkét vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és a fiatalkorú vádlott vonatkozásában állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt a törvény kötelező rendelkezése értelmében pártfogó felügyelet alatt áll. Továbbá indítványozta, hogy a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt az elsőfokú bíróság érdemben bírálja el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában