Sziréna

3 órája

Fiatal nőt gázoltak halálra a Böszörményi úton: fejlemények a tragikus baleset ügyében

A lány hajnalban kelt át egy zebrán még 2023 augusztusában, amikor elgázolták. Vádat emelt az ügyészég a tavaly augusztusi halálos baleset ügyében.

Haon.hu

Vádat emelt a debreceni ügyészség az ellen a sofőr ellen, aki fékezés nélkül gázolt halálra egy gyalogost tavaly augusztus 14-én, a Böszörményi úton. A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség által ismertetett vádirat szerint a vádlott hajnali 5 óra körül egyedül közlekedett egy kistehergépkocsival Debrecen belvárosában, a megengedett sebességgel. A baleset időpontjában derült, napos idő volt, és gyér volt a forgalom is. A debreceni férfi egy zebrához közeledett, azonban nagyfokú figyelmetlensége folytán nem vette észre, hogy ott áthalad a sértett, ezért fékezés nélkül a jármű bal oldali első sarokrészével elütötte – részletezi a halálos baleset körülményeit a szerdai közlemény.

halálos baleset debrecen böszörményi út
A halálos baleset a Böszörményi úton történt
Forrás: Napló-archív

A sértett a nagy erejű ütközés következtében olyan súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A vádlott megszegte a gyalogosok elsőbbségére vonatkozó KRESZ-szabályokat, emiatt következett be a baleset és a sértett halála – emeli ki az ügyészség.

Több mint 2 évet kaphat a Böszörményi úti halálos baleset vádlottja

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Debreceni Járásbíróságra. A vádirat mértékes indítványként azt tartalmazza, hogy amennyiben a vádlott beismeri a bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, abban az esetben a járásbíróság őt 2 év 3 hónap fogházbüntetésre ítélje és 2 év 6 hónap időtartamra tiltsa el a közúti járművek vezetésétől.

Mindig óvatosan közlekedett a lány

A Haon a baleset után nem sokkal telefonon elért egy hajdúböszörményi férfit, aki a helyszínen járt közvetlenül a tragédia után. – Hajdúböszörmény felől haladtam Debrecen irányába a 35-ös főúton, amikor megpillantottam a földön fekvő lányt a baleset helyszínén. A balesetet okozó sofőr az autója mellett állt, feltehetőleg sokkot kapott. A mentőket egy fiatalember értesítette, aki a buszmegállóból volt tanúja az eseményeknek – mondta korábban portálunknak Bódi László Dávid, aki megpróbálta újraéleszteni a lányt, de nem járt sikerrel. 

Az a szomorú az egészben, hogy én voltam az első, aki megállt, pedig már korábban történt

– tette hozzá a férfi.

Ahogy korábban ugyancsak megírtuk, a baleset reggelén Petra éppen munkába tartott, egy szállodába ment reggel hatra dolgozni, ott végezte a nyári gyakorlatát, ugyanis turizmus szakon tanult. Az áldozat édesapja 2023 augusztusában azt nyilatkozta, hogy gyermeke mindig óvatos volt, és azon a tragikus reggelen is vigyázott. – Tényleg figyelt, mindig körültekintéssel közlekedett, úgy gyalogosan, mint autóval – mondta az édesapa.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában