Tárgyalás

3 órája

Halálos baleset okozásával vádolják a teherautósofőrt, aki Hosszúpályinál ütközött

Tragédiával végződött a személy- és teherautó ütközése. A halálos baleset ügyészség szerinti okozója bíróság elé áll.

Haon.hu

Személygépkocsi és teherautó ütközött a hosszúpályi úton, a balestben két személy sérült és egy személy meghalt

Fotó: Napló-archív

Előkészítő ülést tart október 17-én a Debreceni Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki a vád szerint halálos balesetet okozott tavaly augusztusban Hosszúpályi közelében. Egy személyautó és egy tehergépkocsi ütközött össze a Debrecen és Hosszúpályi közötti úton, a 7-es kilométernél 2023. augusztus 12-én korán reggel. Mint akkor írtuk, az ütközés következtében a személyautóba beszorult egy ember, őt a debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki. A debreceni mentésirányítás helikoptert, rohamkocsit és két mentőgépkocsit riasztott a a helyszínre. A személyautó sofőrje, egy 50 éves férfit olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Hosszúpályi úti halálos baleset ügyében emelt vádról a Debreceni Törvényszék tájékoztatott.

A Hosszúpályi úti halálos baleset ügye bíróság elé kerül  Debrecen haon
A Hosszúpályi úti halálos baleset ügye bíróság elé kerül 
Fotó: Fotó: Napló-archív

A Törvényszék közleménye azt írja, a vádirat lényege szerint a vádlott 2023. augusztus 12-én 6 óra 50 perc körül az általa vezetett tehergépkocsival a 4808-as számú úton közlekedett 68-70 kilométer/óra sebességgel Debrecen felől Hosszúpályi irányába. A tehergépkocsiban a vádlott egyedül tartózkodott, a biztonsági övét használta. 

Haladása során járművével neki felróható okból, feltehetően elalvás miatt folyamatos haladással teljes terjedelmében áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol járműve bal első része ütközött a Hosszúpályi felől Debrecen irányába, 80-85 kilométer/óra sebességgel közlekedő személygépkocsi bal első részével.

Nem tudta elkerülni a halálos balesetet

A vádlott bizonytalan úttartása miatt kialakult veszélyhelyzetet a sértett észlelte, próbált az útról lehúzódni és fékezéssel is el akarta kerülni a balesetet, azonban ez eredményre nem vezetett, a járművek félfrontálisan ütköztek. Az ütközés következtében a személygépkocsi forogni kezdett, közben sodródott tovább, majd a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba csapódott. A vádlott tehergépkocsija az úttestről lehaladt és a balesettől 88,7 méter távolságra állt meg. 

A baleset során a személygépkocsit vezető 51 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vétlen gépkocsi jobb első ülésén utazó, biztonsági övét használó 48 éves nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett, míg a vádlott a balesetben nem sérült meg 

– fogalmaz a vád.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában