4 kilós hólapáttal támadtak rendőrre Hajdú-Biharban

Megverhette az élettársát a férfi, akihez a múlt héten családi veszekedés miatt ment ki egy rendőr és egy polgárőr. Amikor közölték vele, hogy előállítják, bement a hólapátért, és támadásba lendült.

Haon.hu

Letartóztattak egy férfit, aki hólapáttal támadt rendőrre és polgárőrre nemrég egy hajdú-bihari településen. Az élettársával és a rendőrökkel is erőszakosan fellépő férfi ellen több bűncselekmény elkövetése miatt indított eljárást a nyomozó ügyészség és a rendőrség a Központi Nyomozó Füügyészség csütörtöki közleménye szerint.

hólapát rendőr hajdú-bihar
Hólapátot ragadott, majd megindult a rendőr és a polgárőr felé egy férfi Hajdú-Biharban
Forrás: illusztráció / MW-archív

A rendőrségre szeptember 29-én érkezett bejelentés, hogy egy Hajdú-Bihar vármegyei település egyik ingatlanában családi veszekedés, verekedés történt. Egy járőr és egy polgárőr érkezett a helyszínre, akiknek a húszas évei közepén járó ittas férfi és élettársa úgy nyilatkozott, hogy „náluk nem történt semmi, minden rendben van”.

A nőn bántalmazás nyomai látszottak, őt az udvaron a férfitól elválasztva külön nyilatkoztatták, melynek során beszámolt arról, hogy párja bántalmazta, és segítséget kért

írta az ügyészség.

Hólapátos támadó: „nem megyek sehová, jöhet akár száz rendőr is!”

A megalapozott gyanú szerint amikor a rendőr közölte a férfival, hogy előállítják a rendőrkapitányságra, visszament a házba, majd egy 80 centiméter hosszú, 4 kilós hólapáttal jelent meg, amellyel támadólag a rendőr és a polgárőr felé indult. Erre a rendőr hátrált, elővette szolgálati lőfegyverét, és felszólította az elkövetőt, hogy tegye le a lapátot. A férfi még tett két-három lépést a rendőr felé, és csak ismételt felszólításra tette le a kezében lévő eszközt, majd négykézlábra ereszkedett a földön.

A rendőr eltette a lőfegyvert, és elindult a férfi felé, hogy megbilincselje.

Az elkövető ekkor hirtelen felállt, újra magához vette a hólapátot, és ismét támadásba lendült, miközben azt kiabálta, hogy „nem megy sehová, jöhet akár száz rendőr is!”, majd a polgárőr feje felé sújtott, akinek sikerült ellépnie az ütés elöl.

A férfi végül az újabb felszólításokra letette a lapátot, majd az időközben helyszínre érkező megerősítéssel a rendőrök megbilincselték, és a szolgálati gépkocsiba ültették az elkövetőt, aki még ekkor is ki akarta vonni magát az intézkedés alól, és kiugrott az autóból.

hólapát támadás rendőrség
A támadáshoz használt hólapát
Forrás: ügyészésg

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, majd gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt.

A nyomozóügyészség indítványával egyetértve a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a többszörösen büntetett gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedés tárgyában hozott bírósági végzés ellen az elkövető és védője fellebbezést jelentett be.

A férfi ellen kapcsolati erőszak bűncselekménye miatt a rendőrség nyomoz.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában