Összefoglaló

2 órája

Lassan állatmentős realityt indíthatnának a hajdú-bihari tűzoltók

A hétfői állatmentések után kedden árokba pottyant disznón és autóba szorult cicán is segítettek. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Haon.hu

Szennyvízaknába esett egy házi sertés egy családi ház udvarán Biharugrán, a Szilasi utcában. Az esethez a komádi önkormányzati tűzoltók vonultak. Az állatot erőgép segítségével sikerült kiemelni, olvasható a hajdú-bihari katasztrófavédelem ügyeleti összefoglalójában. Nem ez volt azonban az egyetlen állatmentésük a tűzoltóknak kedden. Egy  kisteherautó motortere alatt lévő zárt karosszériaelem közé szorult egy macska tegnap délelőtt Biharnagybajomban, a Báthori utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével szabadították ki a pórul járt állatot.

Macskát is mentett kedden a hajdú-bihari katasztrófavédelem
Macskát is mentett kedden a hajdú-bihari katasztrófavédelem
Forrás: illusztráció / MW-archív

Ahogy megírtuk, hétfőn is kerültek bajba állatok Hajdú-Biharban, Nyíradonyban macska esett kútba, Berettyóújfaluban pedig egy kutya szorult árokba.

Balesetekhez és hatalmas bálatűzhöz is vonult a katasztrófavédelem

Két személygépkocsi ütközött össze kedden délben Debrecen határában, a 33-as úton. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket.

Lesodródott az útról, majd a tetejére borult egy személygépkocsi kedden délután Magyarhomorog és Komádi között. A komádi önkormányzati tűzoltók áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. A mentőszolgálat az autó sofőrjét kórházba szállította.

Ezernél is több körbála gyulladt meg mintegy kétszáz méter hosszan Komádi külterületén, egy szántóföldön. A kazal egy része egy közeli csatornába ér, így a berettyóújfalui hivatásos és a komádi önkormányzati tűzoltók a csatorna növényzeténél körülhatárolták a tüzet. Az égő kazalt felügyelet mellett égetik le.

Árokba hajtott egy személygépkocsi este Balmazújváros és Hajdúböszörmény között. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, amelyben ketten utaztak, közülük egy embert a mentőszolgálat kórházba szállított.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi motortere tegnap este Püspökladányban, a József Attila utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában