Felháborító

16 órája

Megfenyegette, hogy elvágja a gyerek torkát, majd a pénzét is elvette a férfi Debrecenben

A férfit a debreceni vasútállomásnál kapták el. Rablás miatt kell felelnie.

Haon.hu

A vádirat szerint 2024. augusztus 6-án, 11 óra körül a vádlott Debrecen belvárosában egy bevásárlóközpont közelében gyalogosan haladt és észrevette a közelében lévő 13 éves sértettet. Odament hozzá, megszólította és pénzt kért tőle, azonban a sértett ezt megtagadta, majd továbbment – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség október 9-én küldött közleményében. A férfi nem hagyta ennyiben, követni kezdte a kiskorút, majd amikor utolérte, elé állt és felszólította, hogy álljon meg. Ismételten pénzt kért tőle és azt közölte vele, hogy amennyiben ennek nem tesz eleget, elvágja a torkát. A megfélemlített sértett a nála lévő 3.400 forintot átadta a vádlottnak, aki ezután elhagyta a helyszínt.

Ennyit kaphat a férfi a rablás miatt

A bűncselekményt követően röviddel a vádlottat a debreceni vasútállomás területén a rendőrök elfogták, a vele együtt lévő élettársa táskájából előkerült a lopott pénz, amit a nyomozó hatóság lefoglalt, majd a későbbiekben kiadott a sértettnek. A vádlott élettársának nem volt tudomása arról, hogy a készpénz bűncselekmény elkövetéséből származik.

Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban mértékes indítványként azt rögzítette, hogy amennyiben a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, őt a járásbíróság 5 év börtönbüntetésre ítélje és 5 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában