Károkozás

3 órája

Égő cigarettacsikk miatt gyulladt ki a szalma és a lucerna Gáborjánban, ittas munkás ellen emeltek vádat

Rongálás miatt kell felelnie annak a vádlottnak, aki ittas állapotban okozott kárt. A férfi egy égő cigarettacsikkel gyújtotta fel a raktárban lévő szalmabálákat. A tűz miatt hatalmas kár keletkezett.

Haon.hu

A vádirat szerint a vádlott rendszeresen alkalmi munkát végzett a sértett mezőgazdasági vállalkozásában, ami Gáborjánban, egy bérelt raktárban volt. Az épületben szalma-, lucernabálák és mezőgazdasági gépek voltak elhelyezve – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség október 17-én érkezett közleményben.

2023. január 13-án a kora délutáni órákban az ittas vádlott megjelent a raktárépületnél, melynek szerkezete részben fémből, részben pedig fából állt, majd a kezében lévő, égő cigarettacsikket ledobta az egyik szalmabálára, amely meggyulladt és továbbterjedt 34 szalmabálára, illetve 30 lucernabálára. A tűz a növények mellett továbbterjedt egy vetőgépre is, illetve a raktár hullámpala tetőborítása is megsérült.

A vádlott a tűz okozásával több, mint 1 millió forint kárt okozott a munkaadójának, amely nem térült meg.

Ennyit kaphat a tűz okozása miatt

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a vádlott ellen nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban mértékes indítványt is rögzített, abban az esetben, ha a vádlott beismeri a bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról, őt a járásbíróság 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre függessze fel és rendelje el a pártfogó felügyeletét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában