Döbbenet

5 órája

Ilyen van?! Annyi szabálytalanságot követtek el a hajdú-bihari vasúti átjárónál, hogy megszámolni se lehet – videóval

Megdöbbentő videót tett közzé a hajdú-bihari rendőrség egy nemrégen történt közúti ellenőrzés során. A vasúti átjárókban továbbra is sokan sértik meg a szabályokat.

Haon.hu

A videó egy debreceni vasúti átjáróban készült. Szomorú, de fontos információ, hogy a felvételek nem több ellenőrzés során gyűltek össze, hanem mindössze pár óra alatt – olvasható a rendőrség honlapján. Mint írták, a rendőrök az összes szabálysértővel szemben eljártak, helyszíni bírság és feljelentés volt a következmény.

Hiába mutat pirosat a jelzés a vasúti átjáróban, többen áthajtottak rajta
Hiába mutat pirosat a jelzés a vasúti átjáróban, többen áthajtottak rajta
Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi KRESZ-szabályok betartására hívja fel a figyelmet:

  • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni. 
  • Az átjáróban és közvetlenül azelőtt tilos előzni.
  • A vasúti átjárón csak folyamatosan, megállás nélkül, legalább 5 kilométer/óra átlagsebességgel szabad áthaladni.
  • Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad.
  • A vasúti átjárókban bekövetkező balesetekben a gyalogosoknak és a járművezetőknek gyakorlatilag nincs esélyük, legfeljebb a szerencsén múlik a kimenetel, ugyanis a vasúti szerelvények féktávolsága száz méterekben mérhető. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vasúti jármű vezetőjének az esetek többségében egyszerűen lehetősége sincs a baleset elkerülésére!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában