DVSC

6 órája

Eldőlhet Máté Csaba sorsa?

A Loki sorozatban szedi össze a vereségeket a bajnokságban. A válogatott meccseket követően a DVSC nehéz sorozatot kezd.

Orosz Krisztofer

A DVSC labdarúgói rossz formában vannak, ez tény. Máté Csaba kinevezését követően nagy győzelemmel kezdett a Loki – Békéscsaba –, ám ezt követően valami megtorpant a hajdúságiaknál, hiszena Nyíregyháza, MTK, Puskás Akadémia trió ellen kivétel nélkül vereséget szenvedtek Dzsudzsák Balázsék. A debreceni drukkerek elégedetlenségüknek hangot is adtak, sokak szerint már nem az új edzőnek kellene irányítani a csapatot. Ennél azért bonyolultabb a képlet, nézzük hát, a válogatott meccseket követően mely együttesek ellen javíthat a Vasutas. Finoman szólva sem lesz egyszerű. A Debreceni VSC a következő hetekben többek között fogadja a Paksot, majd utazik Fehérvárra és Budapestre is. Az egész bajnoki szezont is meghatározhatja, hogy miként teljesítenek majd az ősz rangadóin a piros-fehérek, ha minden jól megy, akár több pozíciót is javíthatnak a futballisták. 

Máté Csaba, DVSC, Loki, Labdarúgás
Máté Csaba fontos meccseket irányítja a következő hetekben a DVSC-t
Forrás: Napló-archív

DVSC: A Fradi-verő, kupagyőztes Paks ellen kezdenek 

Egy kivétellel csak könnyebb ellenféllel kezdhetne a Loki a szünetet követően, hiszen az a Paks érkezik a Nagyerdőre a jövő héten, akik legutóbb épp a bajnoki címvédő Ferencvárost múlták felül simán 3–1 arányban. Minden sportszakember el szokta mondani, a magyar labdarúgó NB I.-ben Bognár Györgyék ellen a legnehezebb játszani: folyamatosan támadnak, rendre érkeznek a beadások a hosszú labdák, no meg persze a Papp Kristóf-Böde kettős – kiegészülve Harasztival és Tóth Barnával – megállás nélkül rohamozza az ellenfelek kapuit. 

Ha visszaemlékszünk, mennyi gólt kapott rögzített szituk után a Vasutas, okkal tarthatunk a Tolna vármegyei zöldektől, ugyanakkor lesz elég ideje felkészülni Máté Csabáéknak a rangadóra. Ha még azt is nézzük, hogy Éger László személyében olyan szakembere is van a stábnak, aki futballozott Pakson, akár pozitívan is várhatjuk a meccset. 

Sőt, Éger egykori remek belső védőként a jelenlegi bekkeknek is segíthet a védekezésben. A hazai pálya előnyéről nem is beszélve, hiszen a debreceni ultrák biztosan megint a gárda mellett lesznek, ez pedig nagy löketet adhat a cívisvárosiaknak. 

Vidéki rangadó, parázs hangulat 

A Paks elleni mérkőzést követően igazi derbivel folytatja a Loki: Székesfehérvárra utaznak a debreceni labdarúgók. Az elmúlt esztendők történései alapján tudhatjuk, a két tábor nem ápol jó viszonyt a másikkal, mondhatni kifejezetten ellenséges a hangulat. A meccseket megelőző hetekben már megkezdődik a lelátón egymás „üdvözlése”, a rangadó hetére pedig már teljesen csúcsformában vannak a drukkerek. Reméljük, a játékosok is így fognak készülni a parázs megmérettetésre, a nyíregyházi keleti-rangadót követően van törleszteni valója a szimpatizánsok felé a futballistáknak, akik minden bizonnyal motiváltak lesznek Fejér vármegyében. Arra persze alapozhat a Loki, hogy jócskán meggyengült a kék-piros keret a nyáron – eligazolt Fiola Attila, Karamoko, Gergényi, Tóth és még sokan mások –, de elsősorban saját játékával kell foglalkozni a DVSC-nek. 

Ha mindent kiadnak magukból a játékosok, nem lehet probléma, a minőség talán a debreceniek felé billenti a mérleg nyelvét. Továbbá érdemes megemlíteni, valószínűleg minimum fél ház, de az sem kizárt, hogy telt ház fogadja majd a feleket, ami feldobhatja a pályánlévők teljesítményét. 

Máté Csaba visszatér egykori sikerei helyszínére 

A fehérvári meccset követően a lehető legnehezebb feladat vár a DVSC-re, hiszen a Groupama Arénában vendégeskednek a debreceniek. A komplexum megépülése óta mindössze egyszer sikerült győznie a Vasutasnak, igaz az egy rendkívül fontos és értékes siker volt, mondhatni bebiztosította bronzérmes pozícióját a gárda (1–3), de néhány hét múlva vélhetően ugyanennyire örülnének a cívisvárosi szurkolók. Abban mindenféleképpen reménykedhetnek a drukkerek, hogy a Ferencváros mindeközben az Európa-ligában is vitézkedik, a heti két meccs és a folyamatos utazás azért kivesz a játékosok energia tartalékjaiból.

Arról nem is beszélve, hogy Máté Csaba visszatér egykori sikerei helyszínére, így biztosan szeretne bizonyítani a szakember. Azt mondani sem kell, egy esetleges siker mekkora fricska lenne a fővárosiaknak, s mennyit lendíthetne a DVSC szekerén. 

Valószínűleg sokak szívébe örökre lenne helye a DVSC vezetőedzőjének, emlékezhetünk, 2023-ban mekkora örömünnep és futball-láz volt a hajdúságban az FTC legyőzését követően. Túlzott következtetéseket persze nem érdemes levonni, de képzelhetjük, mekkora löketet adhatna a szezon hátralévő részére egy budapesti győzelem. Noha nem a Fradi legyőzése az elsődleges célja a Lokinak, a sikerességhez minden pontra szüksége lesz a csapatnak. 

Azt nem állítjuk, hogy ezen három meccsen múlik Máté Csaba sorsa, de érdemes szemlézni a statisztikát is: ha ne adj’ Isten, a felsorolt meccsek mindegyikén vereséget szenvedne a Loki, a 0–6-os kezdés az Álmoskönyv szerint sem jelentene jót. Akik a csapat sikereiért drukkolnak, biztosan a fiúk mögött lesznek, így akár miért ne lehetne megnyerni mindhárom rangadót? Kilenc megszerzett pont, ilyen erős ellenfelek ellen akkora lendületet adhatna a gárdának, amely a szezon végéig kitarthatna. Ebben bízhatnak a cívisvárosi szurkolók, pár hét múlva pedig meglátjuk, mennyit lépett előre a DVSC az NB I. tabelláján. 

A labdarúgó NBI. állása: 

1. Ferencvárosi TC 7 6 – 1 13–5 18 

2. Puskás Akadémia 8 6 – 2 13–8 18 

3. Paksi FC 8 5 1 2 15–12 16 

4. MTK Budapest 8 5 – 3 13–9 15 

5. Diósgyőri VTK 9 4 3 2 9–8 15 

6. Újpest FC 9 4 2 3 14–7 14 

7. Nyíregyháza Spartacus 9 3 1 5 13–18 10 

8. Fehérvár FC 9 2 3 4 11–17 9 

9. ETO FC Győr 8 2 2 4 8–11 8 

10. Debreceni VSC 8 2 1 5 11–13 7 

11. Zalaegerszegi TE 8 2 1 5 9–13 7 

12. Kecskeméti TE 9 1 2 6 6–14 5 

Az előző forduló eredményei: 

Október 4., péntek 

Puskás Akadémia–DVSC 1–0 

Október 5., szombat 

ETO FC Győr–Fehérvár FC 3–1 

MTK Budapest–Kecskeméti TE 3–1

Nyíregyháza Spartacus FC–DVTK 0–2 

Október 6., vasárnap

ZTE FC–Újpest FC 0–2

Paksi FC–Ferencvárosi TC 3–1 

A következő fordulók párosításai: 

10. Forduló: 

Október 18–20. 

ZTE FC–ETO FC Győr 

Újpest FC–Nyíregyháza Spartacus FC 

DVTK–MTK Budapest 

Kecskeméti TE–Puskás Akadémia 

DVSC–Paksi FC 

Ferencvárosi TC–Fehérvár FC 

11. Forduló: 

Október 25–27. 

Nyíregyháza Spartacus FC–ZTE FC 

Fehérvár FC–DVSC 

Paksi FC–Kecskeméti TE 

Puskás Akadémia–DVTK 

MTK Budapest–Újpest FC 

ETO FC Győr–Ferencvárosi TC 

12. Forduló: 

November 1–3. 

ETO FC Győr–Nyíregyháza Spartacus FC 

MTK Budapest–ZTE FC 

Puskás Akadémia–Újpest FC 

Paksi FC–DVTK 

Fehérvár FC–Kecskeméti TE 

Ferencváros–DVSC 

Az elmaradt DVSC–Ferencváros meccset decemberben rendezik a Nagyerdei Stadionban, így tehát néhány héten belül kétszer is összecsap a két óriás az OTP Bank Liga küzdelmeiben. 

 

A legutóbbi Ferencváros elleni siker: 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában