Helyi közélet

2008.02.29. 11:18

Egyforintossal fizettünk Debrecenben

<p>Debrecen – Az előírásoknak megfelelően kivétel nélkül mindenhol elfogadták tőlünk ma fizetéskor a boltokban az egy- és kétforintosokat.</p>

Mint ismeretes, a Magyar Nemzeti Bank 2008. március 1-jén vonja be az aprókat, de február 29-én éjfélig még használhatóak az említett érmék, mint törvényes fizetőeszközök. A kereskedők címletenként 50 darabot kötelesek elfogadni vásárláskor.

Kipróbáltuk, így van-e ez a valóságban is. Mindenhol megtették, volt ahol szó nélkül, ám volt, ahol megdorgáltak érte, miért az utolsó pillanatban hoztuk. De mi a helyzet március elseje után? A kereskedelmi bankok, a posták és a takarékszövetkezetek pénztárai várhatóan legalább még fél évig beváltják ezeket. A jegybanktörvény alapján pedig a Magyar Nemnzeti Bank a bevonás határidejétől számított 5 évig, vagyis 2013. március 1-jéig névértéken magyar törvényes fizetőeszközre váltja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában