Helyi közélet

2013.03.05. 10:29

Áruházi lopások, iskolakerülők - Rendőrségi hírek Hajdú-Biharból

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 4-én 4 személyt fogtak el és 23 személyt állítottak elő a rendőrök, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt, 2 személyt pedig körözés alapján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. március 4-én 4 személyt fogtak el és 23 személyt állítottak elő a rendőrök, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt, 2 személyt pedig körözés alapján. Biztonsági intézkedés 1 esetben történt. Megyénk közútjain 1 könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Egy debreceni nagyáruház biztonsági őre kért rendőri intézkedést 2013. március 4-én délután, mert az áruházban három személyt értek tetten, akik alkoholt loptak. A járőrök a három debreceni férfit előállították a kapitányságra, majd meghallgatásukat követően szabálysértési őrizetbe vették őket.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság járőrei 2013. március 4-én késő este elfogtak és előállítottak egy 24 éves férfit, aki egy hajdúsámsoni üzletben dühöngött, majd mérgében földhöz vágta a pénztárgépet. Az elfogott és előállított férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették. A 24 éves hajdúsámsoni férfivel szemben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt az eljárást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatja le.

A hajdúszoboszlói járőrök 2013. március 4-én késő este egy helyi férfivel szemben intézkedtek, aki a Nádudvari utcán egy hátsó kerekénél lezárt kerékpárt tolt. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a kétkerekűt egy söröző elől lopta el. A 21 éves helyi férfit előállították a kapitányságra, ahol meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették.

Kerékpáron tolták az ellopott fát 2013. március 4-én azok a fiatalok, akiket Kabán fogtak el a rendőrjárőrök. Az elfogott 14 és 15 éves nádudvari fiatal férfiak a Kaba külterületén található vízműtelep közeléből tulajdonították el a fát. Miután a rendőrök előállították őket a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, megindították velük szemben a szabálysértési eljárást és szabálysértési őrizetbe vették őket.

A debreceni járőrök 2013. március 4-én reggel, nem sokkal 8 óra után a MÁV Állomás területén figyeltek fel egy fiatalra, aki szemmel láthatóan céltalanul sétálgatott. A járőrök kérdésre a fiú elmondta, hogy iskolában kellene lennie. Reggel azzal indult el otthonról, hogy iskolába megy, de később úgy határozott, hogy csavargással tölti az időt.

Az intézkedő rendőrök haladéktalanul felvették a kapcsolatot a fiú által megnevezett oktatási intézmény vezetőjével, aki megerősítette, hogy a fiú az iskola tanulója és a tanórán kellene lennie. A távolmaradáshoz nem rendelkezett igazolással, így a fiút visszakísérték általános iskolájába és átadták az intézmény vezetőjének.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában