Helyi közélet

2013.10.02. 08:10

Megkérdeztük: Ön milyen gyár létesítését látná szívesen Debrecenben?

Debrecen - Arról faggattuk az utca emberét, hogy milyen gyár létesítését látná szívesen Debrecenben?

Debrecen - Arról faggattuk az utca emberét, hogy milyen gyár létesítését látná szívesen Debrecenben?

– Számítógépes, pontosabban hardvergyárban gondolkodnék, mert úgy hiszem, hazánkban nem jellemző az ilyen, ezáltal Debrecennek kiugrási lehetőség volna a létesítése – ötletelt Molnár Attila.

– Sok a cukrászda Debrecenben – vetette fel Kovács Kinga –, s milyen jó volna, ha az alapanyagot helyben állítanák elő. Egy marcipánüzem megoldaná ezt a problémát, és a cukrásztanulók is helyben maradhatnának – tette hozzá.

Buglyó Bence szerint a térség mezőgazdasági adottságaiból kell kiindulni, és konzervgyárat létesíteni. A helyben termelt kukorica, cukorrépa s a gyümölcs is feldolgozóüzemet igényelne – vélekedett.

– A hazai járműipar hiányosságait orvosolandó lehetne a városban például egy motorgyár. Valamilyen új márkát építhetnének, vagy egy régi, de már nem gyártott jármű visszahozásában gondolkodnék – mondta Szabó Gyula.

Imádja az édességkülönlegességeket Kiss Zsuzsanna, ezért az édességgyárakat szaporítaná Debrecenben. Természetesen a munkahelyteremtést is kiemelte, amikor erre az „édes” munkahelyre terelte a szót.

Szintén a magyar termőföldben a mezőgazdaságban gondolkodott Ludman Ádám, szerinte kézenfekvő volna, hogy ki kellene jobban használni annak hozadékát, akár a húsipart, akár a feldolgozóipart megerősítve.

HBN | Fotók: Matey István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában