Helyi közélet

2015.02.24. 22:41

Több múzeum kitiltotta a „veszélyes” szelfibotot

Debrecen - A vaku használata szinte mindig is tilos volt, azonban a fényképezők és az okostelefonok segítségével már majdnem bárhol megörökíthetjük a világ leghíresebb festményeit és egyéb műtárgyait.

Debrecen - A vaku használata szinte mindig is tilos volt, azonban a fényképezők és az okostelefonok segítségével már majdnem bárhol megörökíthetjük a világ leghíresebb festményeit és egyéb műtárgyait. Az utóbbi évek szelfiáradata természetesen a múzeumokba is betört, és ha ez még nem is dühítette fel annyira az embereket, a selfie bot már úgy tűnik, hogy igen.

Na persze valóban elég idegesítő tud lenni, amikor éppen egy Monet festményt vizsgálgatsz a New Yorki Metropolitan múzeumban, amikor megjelenik melletted egy rúd, mögötte pedig néhány vigyorgó arc. A múzeumok persze nem erre hivatkoznak, hanem elsősorban a műtárgyak épségének védelmére, az viszont tény, hogy New Yorkban már több múzeumból is, köztük a méltán híres Metropolitanból is hivatalosan ki lettek tiltva a szelfibotok.

- Socialdaily.hu -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában