2016.02.25. 13:40
Ha jó kocsonyát akar, ezeket tartsa be
Esztár – A lényeg a rengeteg fokhagyma, a bőr és a csont – magyarázza a jó kocsonya titkát Fekete János, az esztári önkormányzat szakácsa.
Esztár – A lényeg a rengeteg fokhagyma, a bőr és a csont – magyarázza a jó kocsonya titkát Fekete János, az esztári önkormányzat szakácsa.
A hétvégén a bihari faluban rendeztek gasztronómiai fesztivált, amelynek „fő profilja” a kocsonya volt. A szakács többféle remegő finomsággal lepte meg a vendégeket. – Csülkös, körmös, halas, csirkemelles, baconos, békacombos és a vegetáriánusoknak gyümölcsös – sorolja a választékot Fekete János. – Az igazi azonban az, amelyik disznóhúsból készül, a disznóbőr és a disznócsont kocsonyásítja be a húslevet. Amelyikben nincsenek ezek az alapvető alapanyagok, ott mindenképpen zselatint vagy más zselésítő anyagot kell használnunk.
A kocsonyakészítést nem lehet elsietni, ahhoz idő és türelem kell. Hogy melyik receptjét mondjam el? Csak a békacombosat ne kérdezze, az maradjon az én titkom!
HBN