2017.01.25. 13:02
Milyen húst eszünk szívesen?
Debrecen - Az íze számít, vagy inkább az, hogy egészséges legyen?
Debrecen - Az íze számít, vagy inkább az, hogy egészséges legyen?
– Nálam csak a disznóhús jöhet szóba, abból is a karaj, a szűzpecsenye és a brassói a három kedvenc. Nem vezérelnek egészségügyi megfontolások, az íze miatt választom a sertést – válaszolta kérdésünkre Bádogos Patrik.
Bádogos Patrik
– Leginkább a hétvégi családi összejöveteleken kerül hús az asztalra. Túlnyomórészt csirke, mert vigyázunk az alakunkra és az egészségünkre – nyilatkozta Holló Dorina.
Holló Dorina
Puskás Krisztofer az edzés mellé a sok fehérje miatt csirkét eszik táplálék kiegészítésként. Marhát vagy disznót ritkán fogyaszt, de emiatt nincs benne hiányérzet, mert nincs oda az ízükért.
Puskás Krisztofer
– A sportban rengeteget jelent a tudatos étkezés, ezért kizárólag sovány húst fogyasztok. Mióta bevezettem ezt a szigorú étrendet, érzem magamon a pozitív változást – mondta el érdeklődésünkre Kalina László.
Kalina László
– Heti öt napon csirkemellet eszek, mert a testedzéshez ez számít az egyik legjobb fehérjeforrásnak. Természetesen időnként sertéscombot, vagy tarját is veszek magamhoz, amelyeket magam készítem el. Arra azért ilyenkor is ügyelek, hogy köretként rizst fogyasszak hozzájuk – fogalmazott Fésűs Tamás.
Fésűs Tamás
Mivel sajnálja a leölt állatokat, Fésűs-Béres Zsanett gyerekkora óta kerüli a húsból készült fogásokat. Nem érzi rendjén valónak, amikor valaki csak azért tart élőlényeket, hogy aztán később elfogyassza őket.
Fésűs-Béres Bernadett
HBN | Fotó: Derencsényi István