Helyi közélet

2017.01.25. 13:02

Milyen húst eszünk szívesen?

Debrecen - Az íze számít, vagy inkább az, hogy egészséges legyen? 

Debrecen - Az íze számít, vagy inkább az, hogy egészséges legyen? 

– Nálam csak a disznóhús jöhet szóba, abból is a karaj, a szűzpecsenye és a brassói a három kedvenc. Nem vezérelnek egészségügyi megfontolások, az íze miatt választom a sertést – válaszolta kérdésünkre Bádogos Patrik.

Bádogos Patrik

– Leginkább a hétvégi családi összejöveteleken kerül hús az asztalra. Túlnyomórészt csirke, mert vigyázunk az alakunkra és az egészségünkre – nyilatkozta Holló Dorina.

Holló Dorina

Puskás Krisztofer az edzés mellé a sok fehérje miatt csirkét eszik táplálék kiegészítésként. Marhát vagy disznót ritkán fogyaszt, de emiatt nincs benne hiányérzet, mert nincs oda az ízükért.

Puskás Krisztofer

– A sportban rengeteget jelent a tudatos étkezés, ezért kizárólag sovány húst fogyasztok. Mióta bevezettem ezt a szigorú étrendet, érzem magamon a pozitív változást – mondta el érdeklődésünkre Kalina László.

Kalina László

– Heti öt napon csirkemellet eszek, mert a testedzéshez ez számít az egyik legjobb fehérjeforrásnak. Természetesen időnként sertéscombot, vagy tarját is veszek magamhoz, amelyeket magam készítem el. Arra azért ilyenkor is ügyelek, hogy köretként rizst fogyasszak hozzájuk – fogalmazott Fésűs Tamás.

Fésűs Tamás

Mivel sajnálja a leölt állatokat, Fésűs-Béres Zsanett gyerekkora óta kerüli a húsból készült fogásokat. Nem érzi rendjén valónak, amikor valaki csak azért tart élőlényeket, hogy aztán később elfogyassza őket.

Fésűs-Béres Bernadett

HBN | Fotó: Derencsényi István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában