Helyi közélet

2017.02.03. 17:46

A nap receptje: a klasszikus céklaleves

Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Tárkonnyal vagy anélkül, ki hogyan szereti.

Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Tárkonnyal vagy anélkül, ki hogyan szereti.

Hozzávalók:

  • 50 dkg cékla
  • cukor/édesítőszer
  • 1 db citrom
  • vaj
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • bors
  • ízlés szerint friss tárkony
  • Elkészítés:

    A megmosott céklát meghámozzuk, és enyhén sózott, cukrozott vagy édesített vízben megfőzzük, leszűrjük, botmixerrel pépesítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, tárkonyozzuk. Citromlével ízesítjük, majd a tejföllel elhabart tojássárgáját is beletesszük.

    - Faar Ida, Magyarhomorog -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában