Helyi közélet

2017.02.04. 17:49

A nap receptje: borscs

Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Most ön is könnyedén elkészítheti a szlávok egyik kedvenc levesét, már ha nem ijeszti el a rendkívül sok hozzávaló.

Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Most ön is könnyedén elkészítheti a szlávok egyik kedvenc levesét, már ha nem ijeszti el a rendkívül sok hozzávaló.

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2 nagy szál sárgarépa
  • 2 nagy szál fehérrépa
  • 50 dkg fehér káposzta
  • 50 dkg marhalábszár
  • 50 dkg marhacsont
  • 2 db babérlevél
  • szemes bors
  • étolaj
  • cukor
  • 4 ek. paradicsompüré
  • 2 ek. citromlé
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • Elkészítés:

    A céklát, a hagymát és a répákat megtisztítjuk, a hagymát finomra, a répákat hasábokra, a káposztát és a céklát kockákra vágjuk. A megmosott húst és a csontot hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót, borsot, és puhára főzzük. Két evőkanál forró olajra rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a cukrot, paradicsompürét, néhány csepp citromlét és egy kevés sót. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. A többi olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répákat és a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a párolt céklát a levével együtt. A húst kockákra vágjuk, a levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a húst, összeforraljuk, citromlével savanyítjuk.

    - Faar Ida, Magyarhomorog -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában