2017.02.04. 17:49
A nap receptje: borscs
Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Most ön is könnyedén elkészítheti a szlávok egyik kedvenc levesét, már ha nem ijeszti el a rendkívül sok hozzávaló.
Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - Most ön is könnyedén elkészítheti a szlávok egyik kedvenc levesét, már ha nem ijeszti el a rendkívül sok hozzávaló.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A céklát, a hagymát és a répákat megtisztítjuk, a hagymát finomra, a répákat hasábokra, a káposztát és a céklát kockákra vágjuk. A megmosott húst és a csontot hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót, borsot, és puhára főzzük. Két evőkanál forró olajra rádobjuk a céklát, hozzáadjuk a cukrot, paradicsompürét, néhány csepp citromlét és egy kevés sót. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, saját levében puhára pároljuk. A többi olajban megfonnyasztjuk a hagymát, hozzáadjuk a répákat és a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt, lassú tűzön, saját levében puhára pároljuk, végül hozzákeverjük a párolt céklát a levével együtt. A húst kockákra vágjuk, a levest a zöldségekhez szűrjük, felforraljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a húst, összeforraljuk, citromlével savanyítjuk.
- Faar Ida, Magyarhomorog -