Helyi közélet

2017.02.28. 17:30

A nap receptje: töltött pecsenye

Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - A képen rizzsel tálalták, de petrezselymes burgonyával is tökéletes ez a különleges húsétel.

Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - A képen rizzsel tálalták, de petrezselymes burgonyával is tökéletes ez a különleges húsétel.

Hozzávalók:

  • 1 kg szűzpecsenye
  • 20 dkg Karaván sajt
  • füstölt szalonna
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg csemege­uborka
  • zsír
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg fehérrépa
  • 30 dkg vöröshagyma
  • őrölt bors
  • Elkészítése:

    A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, kinyitjuk. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott Karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük, és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a töltött szűzpecsenye mindegyik oldalára kérget sütünk. Ezután a húst kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzük a húst, és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután a húst felszeleteljük. A mártást beforraljuk, majd átszűrve a húsra öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

    - Faar Ida, Magyarhomorog -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában