2017.02.28. 17:30
A nap receptje: töltött pecsenye
Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - A képen rizzsel tálalták, de petrezselymes burgonyával is tökéletes ez a különleges húsétel.
Debrecen, Magyarhomorog, Miskolc, Nyíregyháza - A képen rizzsel tálalták, de petrezselymes burgonyával is tökéletes ez a különleges húsétel.
Hozzávalók:
Elkészítése:
A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, kinyitjuk. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott Karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemegeuborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük, és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, és a töltött szűzpecsenye mindegyik oldalára kérget sütünk. Ezután a húst kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzük a húst, és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután a húst felszeleteljük. A mártást beforraljuk, majd átszűrve a húsra öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
- Faar Ida, Magyarhomorog -