Helyi közélet

2017.03.08. 13:06

A nap receptje: aszalt füge mártásban, kókuszhabon

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Komplikáltnak tűnhet, de ha rendben van a kézügyességünk, nem okozhat problémát.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Komplikáltnak tűnhet, de ha rendben van a kézügyességünk, nem okozhat problémát.

Hozzávalók:

  • 8 db füge
  • fél dl habtejszín
  • 2 dkg cukor
  • 10 dkg kókusz­reszelék
  • 5 g zselatin
  • 5 dkg vaj
  • Elkészítés:

    A fügét megfőzzük, majd kivesszük. A levét visszaforraljuk, beletesszük a vajat és a cukrot, majd hagyjuk kihűlni. Ezt visszaöntjük a fügére. A tejszínt felverjük a cukorral és a kókusszal.

    A zselatint vízgőz felett kevés vízzel felolvasztjuk, és óvatosan belekeverjük a habba. Hűtőben kihűtjük.

    - Kiss Ferenc, Debrecen -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában