2017.03.03. 12:52
A nap receptje: rakott lazac
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ha mindenképpen halételt készítene, de kellene egy kis változatosság, feltétlenül próbálja ki. Alufólia viszont legyen kéznél a biztonság kedvéért.
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ha mindenképpen halételt készítene, de kellene egy kis változatosság, feltétlenül próbálja ki. Alufólia viszont legyen kéznél a biztonság kedvéért.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, vékony karikára vágjuk, és sós vízben majdnem teljesen puhára főzzük. A tisztított hagymát kettévágjuk, felszeleteljük, és a vajon megpároljuk. Ezután egy vajjal kikent tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát a hagymával és a füstölt lazaccal. Minden réteget megszórunk egy kevés sóval és a friss, apróra vágott kaporral. Összekeverjük a tejszínt, tejet, a felvert tojást, sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a burgonyára. 200 fokon sütjük körülbelül 50 percig. Ha túl hamar pirul a teje, letakarjuk alufóliával.
- Kósa Istvánné, Hosszúpályi -