Helyi közélet

2017.04.21. 14:28

A nap receptje: egybesült csirkemáj

Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza - Ha kész, csak simán vágjuk fel, mintha egy tortát szeletelnénk.

Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza - Ha kész, csak simán vágjuk fel, mintha egy tortát szeletelnénk.

Hozzávalók:

  • 12 db csirkemáj
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj
  • Elkészítés:

    A májakat megtisztítjuk, törlőn szárítjuk. A tojásokat sóval habosra keverjük. A májakat egyben meglisztezzük, majd ugyancsak egyszerre belerakjuk a tojásba. Zsemlemorzsával bőven megszórjuk, picit megkavarjuk. Ezt a májas masszát egyben a felforrósított zsiradékba öntjük, és tartaléklángon lefedve pirosra sütjük az egyik oldalát, majd egyben megfordítva a másik oldalát is. Mint a tortát, úgy szeleteljük, ha kihűlt. Finom, mutatós, nem száraz.

    - Szántó Istvánné, Furta -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában