2017.04.21. 14:28
A nap receptje: egybesült csirkemáj
Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza - Ha kész, csak simán vágjuk fel, mintha egy tortát szeletelnénk.
Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza - Ha kész, csak simán vágjuk fel, mintha egy tortát szeletelnénk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A májakat megtisztítjuk, törlőn szárítjuk. A tojásokat sóval habosra keverjük. A májakat egyben meglisztezzük, majd ugyancsak egyszerre belerakjuk a tojásba. Zsemlemorzsával bőven megszórjuk, picit megkavarjuk. Ezt a májas masszát egyben a felforrósított zsiradékba öntjük, és tartaléklángon lefedve pirosra sütjük az egyik oldalát, majd egyben megfordítva a másik oldalát is. Mint a tortát, úgy szeleteljük, ha kihűlt. Finom, mutatós, nem száraz.
- Szántó Istvánné, Furta -