Helyi közélet
2017.05.22. 13:34
A nap receptje: egyben sült csirkemáj
Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza - Finom, mutatós, és egy cseppet sem száraz.
Debrecen, Furta, Miskolc, Nyíregyháza - Finom, mutatós, és egy cseppet sem száraz.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A májakat megtisztítjuk, törlőn szárítjuk. A tojásokat sóval habosra keverjük. A májakat egyben meglisztezzük, majd ugyancsak egyszerre belerakjuk a tojásba. Zsemlemorzsával bőven megszórjuk, picit megkavarjuk. Ezt a májas masszát egyben a felforrósított zsiradékba öntjük, és tartaléklángon lefedve pirosra sütjük az egyik oldalát, majd ügyesen, egyben megfordítva a másik oldalát is. Mint a tortát, úgy szeleteljük, ha kihűlt.
- Szántó Istvánné, Furta -
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre