Helyi közélet

2017.05.19. 14:37

A nap receptje: lazaccarpaccio

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kímélő étel, amit a hozzáadott méz és almaecet tesz igazán különlegessé.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Kímélő étel, amit a hozzáadott méz és almaecet tesz igazán különlegessé.

Hozzávalók:

  • 10 dkg füstölt lazac
  • 5 dkg rukkola
  • 2 tojás
  • 4 db koktélparadicsom
  • szeletelt sajt
  • balzsamecetkrém
  • 1 db citrom
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. almaecet
  • Elkészítés:

    Az öntet: A mustárt és a mézet összekeverjük az almaecettel és egy csipet sóval, majd lassan adagolva elkeverjük az olívaolajjal és a citrom levével.

    A lazacszeleteket tányérra helyezzük. Rukkolasalátát teszünk a tetejére. Meglocsoljuk az öntettel és a balzsamecetkrémmel, majd sajtot és koktélparadicsomot adunk hozzá, illetve főtt tojással kínáljuk.

    - Kiss Ferenc, Debrecen -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában