2017.05.21. 12:30
A nap receptje: tonhalas töltött tojás
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ízléses és roppant finom előétel, nem csak a húsvéti asztalra.
Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ízléses és roppant finom előétel, nem csak a húsvéti asztalra.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk. A tejet felforrósítjuk, a zsemlére öntjük. A halat kivesszük az olajból, felaprózzuk. A hagymát finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajon, és hagyjuk kihűlni. Hat tojást félbevágunk, sárgájukat kiemeljük. A hetediket felaprózzuk, majd a kiemelt tojássárgákkal együtt keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a hagymát, a jól kinyomkodott zsemlét, a halat, a kapribogyót, a szardellapasztát, a mustárt, a zöldfűszereket, ízlés szerint borsot, s botmixerrel finom péppé zúzzuk. Ha szükséges, utánasózzuk. Habzsákba tesszük, és megtöltjük vele a tojások üregét.
- Szegedi Ildikó, Hosszúpályi -