Helyi közélet

2017.05.25. 13:49

A nap receptje: tormaleves tarjával

Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ne nagyon hagyjuk kihűlni, forrón a legfinomabb.

Debrecen, Hosszúpályi, Miskolc, Nyíregyháza - Ne nagyon hagyjuk kihűlni, forrón a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 1 vastag szelet főtt
  • füstölt tarja
  • 5 dkg friss torma reszelve
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek. vaj
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • kevés citromhéj
  • 1 babérlevél
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
  • 5 dl víz.
  • A galuskához:

  • 1 tojás + 1 tojásfehérje
  • 4 ek. liszt
  • 1 cs. petrezselyem
  • 1 kk. só
  • Elkészítés:

    A reszelt tormát vajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket (karikázva) és a fűszereket, majd felöntjük vízzel. Fedő alatt főzzük. Elkészítjük a galuskát, beleszaggatjuk a levesbe, majd készre főzzük. Ezután a tejszínnel és a metéltre szeletelt tarjával össze­forraljuk, ezután forrón tálaljuk.

    - Kósa Istvánné, Hosszúpályi -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában