2017.06.01. 11:46
A nap receptje: pácolt töltött karaj
Debrecen, Hajdúnánás, Miskolc, Nyíregyháza - Népszerű étel a kolbászos karaj, ám ezzel a módszerrel most új színt vihet az összképébe.
Debrecen, Hajdúnánás, Miskolc, Nyíregyháza - Népszerű étel a kolbászos karaj, ám ezzel a módszerrel most új színt vihet az összképébe.
Hozzávalók:
A pácléhez:
Elkészítés:
Beletesszük a karajszeleteket a páclébe, 3-4 napon keresztül folyamatos forgatás mellett minden oldalát jó alaposan bepácoljuk. Lyukat szúrunk a hús közepébe, és beledugjuk a kolbászt. Pecsenyesütőbe tesszük, és jól meglocsoljuk a páclével. Lassú tűzön 1,5 órán át sütjük, majd a hús levét leöntjük, s további fél órát sütjük. A húsról leöntött lében a franciasaláta-keveréket megpároljuk.
- Bohács Ferencné, Hajdúnánás -