Helyi közélet

2017.06.01. 11:46

A nap receptje: pácolt töltött karaj

Debrecen, Hajdúnánás, Miskolc, Nyíregyháza - Népszerű étel a kolbászos karaj, ám ezzel a módszerrel most új színt vihet az összképébe.

Debrecen, Hajdúnánás, Miskolc, Nyíregyháza - Népszerű étel a kolbászos karaj, ám ezzel a módszerrel most új színt vihet az összképébe.

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 kg franciasaláta-­alap
  • A pácléhez:

  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • babérlevél
  • koriander
  • majoránna
  • köménymag
  • ételízesítő
  • bors
  • Elkészítés:

    Beletesszük a karajszeleteket a páclébe, 3-4 napon keresztül folyamatos forgatás mellett minden oldalát jó alaposan bepácoljuk. Lyukat szúrunk a hús közepébe, és beledugjuk a kolbászt. Pecsenyesütőbe tesszük, és jól meglocsoljuk a páclével. Lassú tűzön 1,5 órán át sütjük, majd a hús levét leöntjük, s további fél órát sütjük. A húsról leöntött lében a francia­saláta-keveréket megpároljuk.

    - Bohács Ferencné, Hajdúnánás -

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában