koronavírus

2020.05.12. 17:51

Már 120 millió forint van a debreceni segélyalapban

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Debrecennek várhatóan 3,65 milliárd forint veszteséget jelent a járványhelyzet, eddig 1,047 milliárd forintot költöttek védekezésre és a járvány gazdasági hatásainak enyhítésére.

A város költségvetésén 3 milliárd forintos kiigazítást látnak szükségesnek, elhúzódó válság esetén ez a szám növekedhet – közölte az önkormányzat sajtószolgálata az MTI-vel.

A nehéz helyzetbe került családok, magánszemélyek támogatására 20 millió forinttal létrehozott segélyalapba befizetett összeg elérte a 120 millió forintot. Az önkormányzati ingatlanok bérlői eddig mintegy 215 millió forint bérletidíj-kedvezményt kaptak, a szociális szolgálat naponta 415 idős embernek segít az ellátásban, a karitatív testület 400 önkéntese 1108 családnak vitt 1200 tartós élelmiszerekből álló csomagot, és segítségükkel 130 rászoruló fiatal jutott a tanuláshoz laptophoz. A járványhelyzet kihirdetése óta több mint 40 millió forintot fordított a szociális szolgálat önkormányzati forrásból a védekezésre, az intézmények védőfelszereléssel ellátására 57,7 milliót költöttek, a gépjárműadó átadása miatti bevételkiesés pedig eléri a 710 millió forintot.

MTI

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában