Adománygyűjtés

2020.11.24. 11:54

Adventi vásár híján online várják a felajánlásokat a civil szervezetek

Idén így adományozhatunk a rászoruló családokat és gyermekeket segítő helyi alapítvány részére is.

Fotó: Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület

A koronavírus-járvány miatt idén elmaradnak az adventi vásárok. Ennek okán a civil szervezeteknek nem lesz lehetőségük arra, hogy a szokott formában megvalósítsák az adventi adománygyűjtő kampányokat. A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Központok országos hálózatával együttműködve rendhagyó módon szeretne lehetőséget biztosítani az adománygyűjtéshez: elindult az Adventi Civil Börze, amely az online térbe költöztette a civil szervezetek karácsonyi kampányait.

A kezdeményezés egyik résztvevője a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület, amely 2011 óta működik, célja pedig elsősorban a halápi és a határon túli rászoruló gyermekek megsegítése, támogatása – derül ki a Civilek a Fiatalokért Egyesület közleményéből.

A hátrányos, illetve halmozottan hátrányos családok és gyermekek mentális, valamint közösségi problémáinak enyhítésére az egyesület rendszeresen szervez rendezvényeket, programokat. Ezen alkalmakkor az étkezésen túl számos olyan élményt biztosítanak számukra, melyeket egyébként a hétköznapok során nincs lehetőségük megélni. Rendezvényeik, táboraik alkalmával a halápiakon túl Erdélyből, Böjte Atya gyermekotthonaiból is érkeznek hozzájuk gyermekek. Az együtt táborozás lehetősége kimondottan segít számukra a múltban és a jelenben megtapasztalt szenvedések feldolgozásában, amelyben nagy szerepe van a kölcsönös megértésnek és támogatásnak.

„Gondolataink, terveink, elképzeléseink, valamint tettrekészségünk adott, azonban anyagi korlátaink meglehetősen behatárolják a megvalósítást”

– hangsúlyozták.

Idén akár a forralt borra és vásárfiára félretett összeget is felajánlhatjuk arra a nemes célra, hogy az egyesületet támogassuk, így hozzájárulva a rászoruló családok és gyermekek öröméhez. A felajánlásokat az Adventi Civil Börze keretében, az itt olvasható számlaszámra várják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában