2022.10.09. 12:41
Új magyaros étel született Halápon – fotókon a sokadalom!
Negyedik alkalommal rendezte meg a „Szüret Másképpen” programját a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület szombaton a helyi közösség számára – tudatta Berekméri Dalma, az egyesület elnöke.
Forrás: Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület
Ebben az évben lecsófőzőversenyt is hirdettek, azt kérve a csapatoktól, hogy engedjék szabadjára fantáziájukat, ne csak szokványos lecsót, lecsós ételeket készítsenek. Így született meg a „lecsó slambuc ágyon”, mely díjat is érdemelt.
Természetesen nem csak a fakanál volt a középpontban, minden látogató talált magának valami érdekeset, szórakoztatót. Ismerkedni lehetett a régi népi mesterségekkel, gyakorolni a kötélverést vagy a kicsiknek a sörényfonást, a bátrabbak pedig lovagolhattak is. A néptáncosok sürögtek-forogtak, táncra invitáltak mindenkit.
Szüret Másképpen Halápon
Fotók: Halápon a Gyermekekért Közhasznú EgyesületA helyszínen friss ivólé is készült, nem szőlőből, hanem almából, híven a rendezvény szlogenéhez; „Szüret Másképpen”. Az ivólé mellé szintén frissen sütött fánkot kínáltak.
Remek délutánt tudhattak magunk mögött a halápiak: napsütés, mosoly, jókedv, csapatépítés, összefogás… kell ennél több egy hétvégére?!
HBN