Helyi közélet

2024.03.04. 12:34

Papp László: online közmeghallgatás lesz hétfőn a CATL kapcsán – videóval

Ahogy az elmúlt 25 évben, úgy a jövőben is mindent megteszünk Debrecen biztonságos, kiegyensúlyozott, környezettudatos és fenntartható fejlődése érdekében – szögezte le a polgármester.

Haon.hu

Papp László elmondta, ezúttal miért lesz online a közmeghallgatás

Forrás: Napló-archív

Online közmeghallgatás lesz ma a CATL katasztrófavédelmi hatósági eljárása részeként – közölte Papp László március 4-én, hétfőn videós posztban a közösségi oldalán.

Debrecen polgármestere elmondta, a közmeghallgatás célja, hogy a hatósági eljárással összefüggésben felmerülő lakossági kérdésekre megfelelő válaszok szülessenek a hatóság részéről.

 A tavaly, Debrecenben lezajlott közmeghallgatások egyértelműen bizonyították, hogy azokat a baloldali pártok és aktivistáik saját politikai céljaikra használták fel, elvéve a teret és a lehetőséget a debreceniektől. Látható volt, hogy valamennyi párt és aktivistáik aktív szerepet vállaltak a közmeghallgatások botrányossá tételében. A forgatókönyv ma is ugyanaz! A debreceni baloldal ismét botrányossá kívánja tenni a CATL beruházásához kapcsolódó közmeghallgatást. Mi viszont, ahogy egy évvel ezelőtt, úgy ma is abban vagyunk érdekeltek, hogy a közmeghallgatás eredményes legyen, hogy mindenki nyugodtan tudjon kérdéseket feltenni és észrevételeket megfogalmazni a hatósági eljárás során

– szögezte le. A közmeghallgatásról közzétett hirdetmény a város honlapján érhető el. 

A videóban arról is beszélt, az elmúlt egy éve azt is bizonyította, hogy a baloldal által képviselt hozzáállás zsákutca, úgy véli, a gyárak bezárásával fenyegetőzni, munkahelyek ezreinek létét, ezáltal családok ezreinek létbiztonságát veszélybe sodorni, felelőtlen magatartás.

Mindent megtesznek Debrecen biztonságos és fenntartható fejlődéséért 

Arra is kitért, a jelenlegi városvezetés az elmúlt egy évben azon dolgozott, hogy a debreceniek által megfogalmazott észrevételeket, javaslatokat az ipari beruházások során érvényre juttassa, ennek hatására a CATL áttervezi épülő üzemét, erről pénteken számolt be a társaság:

Papp László arra is felhívta a figyelmet, hogy a korábbi ígéreteknek megfelelően pedig ebben az évben létrehozzák a Debreceni Egyetemmel közösen kidolgozott Környezeti Ellenőrző Rendszert, amely kontroll alatt tartja Debrecen ipari területein zajló gyártási tevékenységeket. 

A polgármester szerint aki a ma tartandó közmeghallgatást politikai céljaira használja fel, az egész egyszerűen nem veszi figyelembe a tényeket és nem törődik a debreceniek biztonságával, sőt, akadályozza az itt élők biztonságát garantáló intézkedéseket.

– Nem hagyhatjuk, hogy a debreceni baloldal Gyurcsány Ferenc politikai játékszerévé tegye azt a Debrecent, amely vitathatatlanul az ország legdinamikusabban fejlődő városává vált! Ahogy az elmúlt 25 évben, úgy a jövőben is mindent megteszünk Debrecen biztonságos, kiegyensúlyozott, környezettudatos és fenntartható fejlődése érdekében – szögezte le.

A videót itt látható:

A korábbi közmeghallgatásokról a beszámolóink itt érhetők el: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában